‘Yürekten teşekkür ederim’ Hatay’da konuşan Kılıçdaroğlu ‘Sadece CHP’li belediyeler için söylemiyorum’ diyerek böyle seslendi

Zelzele felaketinin peşinden bölgeden yeni haberler gelmeye devam etmekteyken bütün Türkiye hem bir taraftan kaybetmiş olduğu canlarına ağlıyor hem de yaraları bir an öncesinde yarabilmek için emek gösteriyor. Zelzele sonrası siyasilerden de bölgeye ilişkin yeni mesajlar geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da depremlerden en oldukça etkilenen illerden olan Hatay’a gelmiş olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon merkezini ziyaret etti ve ASKİ çalışanlarıyla selamlaştı. Sonrasında izahat icra eden Kılıçdaroğlu, zelzele bölgesine üçüncü defa geldiğini hatırlattı. İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının bilgileri…

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Kılıçdaroğlu, depremin peşinden 17 gün geçtiğini ve birtakım sorunların devam ettiğini söyleyerek, şu şekilde devam etti:

“Ümit ederim bu problemler kısa süre içinde çözülür. En büyük arzumuz o. Hepinizin huzurunda, tüm belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ederim. Onlar canla başla fedakarca çalıştılar. Bir kişiyi nasıl kurtarabiliriz, enkazı nasıl kaldırabiliriz, onların gereksinimlerini nasıl giderebiliriz diye. Tüm çabalarını, tüm emeklerini bu çerçevede harcadılar. Dolayısı ile hepinizin huzurunda emek harcayan arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz. Bu Hatay için olmasıyla birlikte, Türkiye için de oldukça mühim. Dayanışma kültürümüzü bir tek Türkiye’ye değil, dünyaya gösterdik. Bu da bizim açımızdan son aşama mühim.”

“KENTİN KADİM YAPISINI KORUYARAK BİR SÜRECİ BAŞLATMAK GEREKİYOR”

Bölgedeki su probleminin kısa süre içerisinde çözüleceğini ümit ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Çadır gereksinimleri halen tümüyle karşılanmış değil. Burada da büyük eksiklikler var. Onların da hızlıca karşılanması lazım. İnsanlar hiç olmazsa yıkılan binalarının yakınında bir çadır olmasını istiyorlar bu sebeple binalarda eşyaları var ve o eşyaların şu şekilde yada bu şekilde birileri tarafınca alınmasını, çalınmasını kabul etmek istemiyorlar. Şunu da kabul etmemiz gerekmektedir; doğrusu mal canın yongasıdır. Dolayısı ile insanoğlu evlerini veya evlerinin bulunmuş olduğu mahali basit basit terk etmek istemiyorlar.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu çerçevede çadır ihtiyacının giderilmesi için belediye başkanlarının da ellerinden gelen çabayı gösterdiğini dile getirerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Maalesef bir tek Hatay değil, öteki bölgelerde de çadır ihtiyacının yeterli seviyede karşılanmadığını görüyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız mühim bir mevzuya vurgu yapmış oldu. Hatay ekseninde mühim bir vurgu yapmış oldu. Hatay, hakkaten de kadim bir kentimiz. Değişik uygarlıkların yaşamış olduğu, değişik kültürlerin olduğu muhteşem güzelliklerin yaşandığı, güzelliklerin tarih süresince da yaşatılmış olduğu güzel bir kentimiz. ‘Bu kente derhal hızlıca bir yapılaşma sağlayacağız.’ demek doğru değil. Kentin dokusunu koruyarak, kültürünü koruyarak, kadim yapısını koruyarak bir süreci başlatmak gerekiyor. Elbet yeni yerleşim bölgeleri olabilir, yeni binalar yapılabilir fakat kentin dokusunun, kentin kültürünün, kentin zamanı eserlerinin kesinlikle korunması gerekiyor.”

“SADECE CHP’Lİ BELEDİYELER İÇİN SÖYLEMİYORUM…”

Hatay’ın dünya kültürü bakımından da mühim bir şehir olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bilhassa Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu mevzuya dikkat etmesi gerekiyor. Üniversitelerin bu mevzuya dikkat etmesi gerekiyor. Tarihçilerin bu mevzuya dikkat etmesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediye başkanlıkları, burada yaşayan kadim kültürün sahibi olan sivil cemiyet örgütleri, kanaat önderleri, üniversitelerle ortaklık yapılarak Hatay’ın tekrardan ayağa kaldırılması gerekiyor. Bunun için de her türlü fedakarlığı halletmeye hazırız. Belediye başkanlarımız hazır. Her türlü fedakarlığı yapabiliriz, yeter ki Hatay ayağa kaldırılsın.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Hataylı küçüklere ve gençlere de seslenerek, şunları kaydetti:

“Hatay sizin annelerinizin, babalarınızın, dedelerinizin yaşamış olduğu kadim bir şehir. Bu kentten vazgeçmeyin. Bu kente gelin. Şehir muhteşem güzellikleri bağrında barındırmakta olan bir şehir. Ikimiz de elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz, Hatay’ın ayağa kaldırılması için. Elbet bir tek Hatay değil, Kahramanmaraş’ından Adıyaman’ından zelzele yaşayan nerede ise tüm kentlerde sorunların bir an öncesinde çözülmesini istiyoruz. Belediye başkanlarımız fedakarca çalışıyorlar. Ara sıra engellemeler olmasına karşın engellemeleri aşıp halka hizmet etmeyi sürdürüyorlar. İyi ki bu ülkede yerel yönetimler var. Yerel yönetimler olmasaydı tablo oldukça daha vahim bir süreci bizlere yaşatabilirdi. Yerel yönetimler imkanlarıyla deneyimli personeliyle araçlarıyla zelzele bölgelerine hızlıca intikal ettiler ve pek oldukça yarayı sarmaya çalıştı. O nedenle hiçbir fark yapmaksızın; bir tek CHP’li belediyeler için söylemiyorum, hiçbir fark yapmaksızın tüm belediye başkanlarına verdikleri hizmetler hal böyle olunca hakkaten yürekten teşekkür ederim.”

LÜTFÜ SAVAŞ: HEP BİRLİKTE GAYRET ETTİK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Cenk da Hatay’ın depremde en oldukça yara alan illerden bulunduğunu söylemiş oldu.

Cenk, ilk günlerde birazcık sorun çektiklerini fakat ondan sonra bütün kurum, kurum ve belediyelerin hep beraber organize bulunduğunu belirterek, “Bir taraftan yıkıntıların içindeki insanları hayata kazandırmak, bir taraftan yıkıntıları temizlemek fakat bir taraftan da hastalarımızı iyileştirme etme için uğraştık. Bunun haricinde doğal ki hayatta kalan insanlarımızın ya dışarıya gidişine katkı sağlamaya veya burada kalanların kış şartlarından minimum etkilenmesi için hep beraber çaba ettik.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, ondan sonra depremzedeler için yiyecek yapılan çadırı ziyaret ederek, alandaki vatandaşlarla da görüştü.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ziyaretinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Hasret Çerçioğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da birlikte rol aldı. (AA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
30 saat sonrasında kurtarılmıştı! Meydana gelen detay yürekleri dağladı
Canlı yayında açıkladılar, şaşkınlığını gizleyemedi! “Bu oldukça şaşırtıcı ve hayret verici bir şey ilk kez öğrendim”
Toplantıyı 15 dakikada tamamladı! Tek tek okudu… “Alkış istemiyorum”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*