Yeni bir bakanlık ve bilim kurulu oluşturulacak – Ereğli Haberleri

Büyütmek için resme tıklayın

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Yaşanmış olan zelzele felaketlerinin arkasından bölgede son sürat yaralar sarılmaya devam edilirken oluşabilecek yeni afetler için de önlemler alınıyor.

AK Parti’de Afet Bakanlığı ile Zelzele Bilim Kurulu’nun hayata geçirilmesi gündemde.

Kahramanmaraş merkezli depremin arkasından, siyasal partiler seçimlere yönelik bütün hazırlıklarını tekrardan gözden geçirmeye başladı. AK Parti’de de bu kapsamda önceki kampanya içeriklerinin tamamı askıya alınarak, depremin yaralarının sarılmasının ön planda olacağı yeni bir süreç için hazırlık yapılıyor. 

AK Parti kurmayları, kalıcı konutlar yapılana kadar Türkiye’nin en mühim gündeminin bundan sonrasında depremin yaralarının sarılmasına yönelik emekler olacağına dikkat çekiyor.

Parti yöneticilerinin yapmış olduğu değerlendirmelerde, “Türkiye’de 6 Şubat’tan sonrasında fazlaca şey değişti. Artık uzun bir müddet depremi ve sonraki süreci konuşacağız. Seçimler de Tamamıyla zelzele gündemli olacaktır. Buna bakılırsa yeni bir kampanya içinde ne olduğu hazırlanması gerekecek. ‘Kampanya’ denmesi de fazlaca doğru olmaz. ‘Depremin etkilediği şehirleri nasıl tekrardan ayağa kaldıracağız?’, ‘Yaraları süratle nasıl saracağız?’, ‘Memleketlerini terk edenleri nasıl geri getireceğiz?’ şeklinde başlıklarda sil baştan bir gündem olması lazım” görüşü ön plana çıktı.

AK Parti kurmayları, zelzele bölgesinden 3 milyona yakın insanın daha farklı şehirlere gittiğini tahmin ettiklerini, bu kişilerin tekrardan şehirlerine dönmesinin altyapısının kurulacağını kaydetti. 

‘AFET BAKANLIĞI’ VE ‘DEPREM BİLİM KURULU’

AK Parti’nin gündeminde önümüzdeki zamanda ‘Afet Bakanlığı’ kurulması, devamlı etken bir halde vazife meydana getirecek ‘Zelzele Bilim Kurulu’nun hayata geçirilmesi şeklinde tavsiyeler de var.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*