Sperm Sayısını ve Kalitesini Arttıran 10 Yiyecek

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Çocuk sahibi olmaya çalışan çiftlerin dikkate alması gerekmekte olan şeylerden birisi de sperm sayısıdır. Düşük sperm sayısı yumurtanın döllenmesi doğrusu gebelik şansını minimuma indirmektedir. Fizyolojik problemlerden strese kadar düşük sperm sayısının pek fazla sebebi olabilir. Sperm sayısını çoğaltmak için birtakım yiyeceklerden yararlanmak mümkündür.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

İşte sperm sayısını pozitif tesir eden yiyecekler;

1. Sarımsak

Sperm Sayısını Arttıran Yiyecekler

Sarımsak, sperm sayısını arttıran yiyecekler içinde yer almaktadır. Sarımsak, sperm üretimini artırarak cinsiyet hormonlarının dengelenmesine destek sağlar. Ek olarak, sarımsak anti-inflamatuar özelliği yardımıyla cinsel organların sağlığını da destek sağlar. Sarımsak, yemeklerinizin lezzetini artırırken bununla birlikte cinsel sağlığınıza da katkı sağlar. İçerisinde bulunan allicin maddesi yardımıyla kanın cinsel organlara akışını hızlandırır ve sperm sayısının artmasını sağlar.

2. Kuruyemiş

Antioksidan içermekte olan yemişlerin bir çok sperm sayısını arttırır. Kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak sperm sayısına son derece tesir eder. Yemişler, bedende sperm üretimini destekleyen mühim vitamin ve minerallere sahiptir. Sperm sayısını arttırmak için yemiş tüketmenin aynı zamanda tertipli egzersiz, stresin azaltılması, sigara ve alkol kullanımının azaltılması gibi etkenler de cinsel sağlığınız için {önemlidir}.

3. Bitter Çikolata

Sperm sayısını arttırıcı enzimleri epeyce içermekte olan çikolatayı tüketmekte de yarar var. Sperm sayısını arttırmaya yönelik son derece yararlıdır. Bitter çikolata, cinsel sıhhat için yararlı olan anti-oksidanlar, magnezyum ve bakır gibi mineralleri içermektedir. Ek olarak, cinsel performansı artırıcı naturel afrodizyaklar içerebilir.

4. Ceviz

Ceviz, cinsel sıhhat için mühim olan Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, bakır ve selenyum gibi mineralleri içermektedir. Bunlar sperm standardını ve hareketliliğini artırabilir ve cinsel performansınızı destekleyebilir. Ek olarak, ceviz tüketimi öteki cinsel sıhhat faktörlerine gore daha azca etkilidir. 

5. Muz

Muzun da içinde bol miktarda sperm arttırıcı enzimler bulunur. Muz tüketerek de sperm sayısını fazlalaştırabilirsiniz. Muz, sperm sayısını arttırabilen yiyeceklerden birisidir. Muz, cinsel sıhhat için lüzumlu olan çinko, anti-oksidanlar, B vitaminleri ve potasyum gibi mühim nutrientleri içermektedir. Bu nutrientler sperm standardını, hareketliliğini artırabilir. Bununla beraber cinsel performansınızı yükseltir.

6. Ispanak

Anlaşılan Temel Reis bir tek fazla kuvvetli değil sperm sayısı açısından da iyi durumdaymış. Bir çok yapraklı yeşil sebze gibi ıspanak varlıklı bir folik asit deposu. Folik asit alınmaması durumunda spermlerini giderek güçsüzleşir ve azalır.

7. Havuç

Anneler gözlerimiz iyi görsün diye hep havuç yememizi tembihler. Malesef ki bu bir efsaneleşmiş fakat havucun annelerin torun sahibi olmasına yararı var. Yüksek oranda A vitamini içermektedir ve A vitamini spermler için fazla yararlıdır.

8. Kırmızı Meyve ve Sebzeler

Erkek üretkenliğine pozitif tesiri olan öteki bir yiyecek grubu içi yada dışı kırmızı olan sebze ve meyvelerdir. Domates, greyfurt, karpuz, kırmızı biber, papaya gibi yiyecekler lycopene adlı bir mucize içermektedir. 2014’te yapılan bir çabalama lycopene (domatese rengini veren madde) içermekte olan yiyeceklerin sperm sayısını %70’e kadar artırabildiği gözlemlenmiştir.

9. İstiridye

İstiridyenin cinsel hayata olan yararını Romalılar keşfetmiş. İstiridye kümülatif derecede zink içermektedir ve zink spermin temel taşlarından birisidir. İstiridyeler cinsel sıhhat için lüzumlu olan çinko ve demir içermektedir. Haftada 1 defa istiridye tüketen kişilerin cinsel yaşamı daha etken ve yüksek performanslı geçmektedir.

10. Mantar

Mantarın her çeşidi D vitamini açısından varlıklıdır ki bu vitamin sex hayatınızı her yönden iyileştirebilir. Ana yararı kan dolaşımına yararlıdır ki bu ereksiyon problemlerinin çözülmesine destek sağlar. Doğal güneşten yeterli derecede D vitamini almak muhtemel fakat soğuk, gün ışının azca olduğu yerlerde mantarlar size destek olabilir.

Rejim hakikaten sperm sayısını etkisinde bırakır mi?

Evet, rejim sperm sağlığı ve sayısında mühim bir rol oynar. Temel besinler ve mineraller bakımından varlıklı dengeli bir rejim yemek, sperm standardını ve miktarını artırabilir.

Sperm sayısını çoğaltmak için hangi yiyecekler en iyisidir?

Sperm sayısını çoğaltmak için en düzgün yiyeceklerden bazıları içinde fındık ve tohumlar, balık, bitter çikolata, meyve ve sebzeler ve istiridye bulunur.

Çok fazla alkol tüketimi sperm sayısını azaltabilir mi?

Evet, çok fazla alkol tüketimi sperm sayısını azaltabilir ve sperm hareketliliğini etkileyebilir. Sperm sağlığını koruma altına almak için alkol alımını sınırlamak yada Tamamıyla engellemek en iyisidir.

Sperm sayısını çoğaltmak için rejim takviyeleri almak güvenilir midir?

Bazıları öteki ilaçlarla etkileşime girebileceğinden ve negatif yan tesirleri olabileceğinden, herhangi bir rejim takviyesi almadan öncesinde bir hekime müracaat etmek en iyisidir. Sıhhatli bir rejim ve hayat seçimi ile sperm sayısını çoğaltmak devamlı en iyisidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*