Şaban ayı tesbihleri ve zikirleri nelerdir? Şaban ayında hangi günler hangi tesbih ve zikirler çekilir?

Şaban ayı tesbihleri ve zikirleri hakkında araştırmalar hız kazanmıştır. Bugün üç ayların ikincisi ve Ramazan’ın habercisi olan şaban ayını algı edeceğiz. Şaban ayını türlü türlü ibadetlerle geçirmek öneri ediliyor. Bu nedenle, bu anlamlı ve hususi gecede fazlaca sayıda yurttaş, tesbih çekecek olanlar Şaban ayında hangi günler hangi tesbih ve zikirler çekilir? sorusuna cevap arıyor. Mevzuya ilişkin detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

ŞABAN AYI TESBİHLERİ VE ZİKİRLERİ!

Şaban ayının ilk on gününde bir kez:

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.

Peşinden 100 kez:

Subhânallâhi’l-Latîf.

tesbih çekmek 3

Şaban ayının ikinci on gününde bir kez:

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.

Peşinden 100 kez:

Subhânallâhi’r-Razzâk.

tesbih çekmek 2

Şaban ayının üçüncü on gününde bir kez:

Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şabân ve belliğnâ Ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil Kur’ân.

Peşinden 100 kez:

Subhânallâhi’l-Azîz.

tesbih çekmek 4

ŞABAN AYI ANLAM VE ÖNEMİ NEDİR?

Üç aylar diye malum Recep Şaban ve Ramazan aylarının dinimizde ayrı bir kıymeti ve önemi vardır. Bu aylar içinde dört tane Kandil gecesi bulunmaktadır. Bu da bizlere bu ayların önemi anlatmaktadır. Bu ayların ikincisi kutsal Şaban ayıdır.

Rasül-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem üç aylarda: “Allahım! Receb ve Şa’ban’ı hakkımızda kutsal kıl. Bizi Ramazan’a ulaştır.” (Ahmed b. Hanbel; Müsned) diye yakarış ederek; üç aylara yetişme sevincini, rahmet ayı Ramazana yetişme özlemini, hasretini ve bu aya kavuşabilme iştiyakını her mü’minin gönlünde sürekli diri tutmasını istiyor.

Ebu Hüreyre rivayetiyle Peygamber Efendimiz sallallahü aleyhi ve sellem buyurmuştur ki: Receb şehrullahdır. Şa’ban benim, Ramazan da ümmetimin ayıdır.

Peygamber (sav) Efendimiz, “Şaban benim ayımdır.” Ek olarak “Şaban günahları temizleyendir” buyurarak Şaban ayının kadrini yüceltirdi. (Keşfu’l-Hafa,2 / 9.)

Böylelikle yakarış ve niyazlarında bu ayların kutsiyetini dile getirmişlerdir Peygamberimizin Şaban ayına gösterdiği bu hürmetin bir nedeni de devamında gelecek olan Kur’ân ayı olan Ramazan’dan ötürü idi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Kahraman köpek  Proteo'nun adı orada yaşatılacakKahraman köpek Proteo’nun adı orada yaşatılacak
Dehşete düşüren görüntüler! O gerçek böyle gözler önüne serildiDehşete düşüren görüntüler! O gerçek bu şekilde gözler önüne serildi
Kadıköy'deki kira fiyatları sosyal medyada gündem oldu!Kadıköy’deki kira tutarları toplumsal medyada gündem oldu!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*