Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Döneminde Cinsel İlişki

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilmesi doktorlar tarafınca tavsiye edilmemektedir. Bu zamanda bayan bazı değişimler yaşamaktadır. Bunlar çoğunlukla ruhsal değişimler ve bedensel değişikliklerdir. Bayan bu zamanda kendini huzursuz hissetmektedir.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Adet döneminde hanımefendiler sancılar ve kramplar yaşamaktadır. Bundan dolayı sıkıntılı bir dönemdir. Adet döneminde hekimler cinsel ilişkiden uzak durulmasını tavsiye etmektedir. Sebebi ise tıbbi ve hijyendir. Bu zamanda bayan ve erkek cinsel ilişkiye girer ise enfeksiyon kapma riski yaşayabilir. Bundan dolayı regl döneminde cinsel ilişki doğru bulunmamaktadır.

Regl Döneminde Cinsel İlişkiye Girmek Günah mıdır?

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek çoğu zaman kişilerin dini inançlarıyla da bağlantılıdır. Pek çok dinde bunun bir önemi yoktur. Fakat birtakım toplumlarda bu dönemlerde bayanlara katiyen yaklaşılması yasaklanmıştır.

Birtakım dinler ve toplumlarda hanımefendiler regl süreci nedeni ile aşağılanmıştır ancak İslam dininde hanıma verilen ehemmiyet bayanı regl döneminde korumaya almıştır. İslam dininde regl döneminde cinsel ilişkiye girmek haram kılınmaktadır.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Adet döneminde cinsel ilişki haram kılındığı gibi, bu zamanda cinsel ilişkide bulunan kişilerin tövbe etmesi gerekmektedir. Hem de bu kişilerin kefaret ödemesi gerekmektedir. Kefaret para ödenmesi gerektiği manasına gelmektedir.

Tıbbi açıdan bayanın sağlığı bakımından önerilmediği gibi, İslam dininde de bayanların sağlığı bakımından regl döneminde cinsel ilişki önerilmemekte ve haram kılınmaktadır. Bu dönem hanımefendiler için sıkıntılı bir dönemdir.

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Bayanlar regl dönemlerinde ağrı, sancı ve kramp yaşamaktadırlar. Bu sebepten ötürü regl döneminde cinsel ilişki, hanıma eziyet vermemesi için yasaklanmıştır. Bu durum bayanın korumanın amacıdır. İslam dininde hanıma verilen değerin kanıtlarından biri olduğu görünmektedir. Kısaca İslam dininde regl döneminde cinsel ilişki günah olarak görünmektedir. Belkide haram kılınmıştır.

İslamda Regl Süreci Cinsel İlişki

Regl Dönemi Cinsel İlişkiye Girmek Günah Mıdır?

Kur’an-ı Kerim’ de şöyleki buyurulur;

Ey Muhammed! Sana bayanların ay halini (hayız) soruyorlar. De ki; o bir ezadır.

Ay halindeyken onlardan ayrılın; temizleninceye kadar onlara yaklaşıp eşeysel münasebette bulunmayın. İyice temizlendikleri vakit Allahü teâlâ’ın emrettiği yerden onlara yaklaşın. Kuşkusuz Allahü teâlâ (her ay temizlendiklerinde hanımlarına) dönenleri sever. (O) İyice temizlenenleri (ay durumunda önden ve arkadan cinsel ilişkiye girmekten kaçınanları da) sever.”*

Allahü teâlâ’ın Resulü ‘nün eşlerinden Hz. Âişe (r.anha) şöyleki konu alıyor:

(Eşleri olan) bizlerden biri âdet görmüş olduğu vakit Allahü teâlâ’ın Resulü ona göbekle dizler arasını örten bir örtü örtünmesini (giymesini) buyruk buyurur, sonrasında da (tenlerin temasını içermektedir biçimde) onunla birlikte yatardı.

Hz. Âişe (r.anha) konu alıyor:

Eşleri olan bizlerden biri âdet görmüş olduğu vakit Allahü teâlâ’ın Resulü (âdet gören eşine göbekle dizler arasını örten) genişçe bir örtü örtünmesini emreder, sonrasında da onun göğüslerine yönelirdi.


Regl iken cinsel ilişkiye girersek ne olur?

Reglken cinsel ilişkiye girmek kanamayı artırmaz. Adet kanamalarının ana sebebi hormonal değişime bağlı rahim içi zarın dökülmesidir. İlişkinin buna bir tesiri yoktur. regl iken cinsel ilişkiye girdiğimiz vakit korunursak hiçbir biçimde mesele yaşanmaz.

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek zararı olan mı?

Adet döneminde cinsel ilişkiye girmek zararı olan değildir. Reglin 3. gününden başlayarak cinsel ilişkiye girilebilir. İlişkiye girmeden öncesinde korunmak fazla {önemlidir}. Korunulmadığı taktirde erkekte yada hanımda cinsel yolla bulaşabilecek enfeksiyonlar ortaya çıkabilir.

Dinen adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir?

Adet durumunda olan hanımla beraberlik yaşamak haramdır. Adet süresinin sonunda cinsel ilişkiye girilebilir.. Adet sonrasında temizlendikleri vakit ilişki helal olmaktadır. Dinen adetin son günü ilişkiye girilmelidir.

regl iken eşini boşaltmak günah mı?

regl iken cinsel ilişkiye girilmez. Eşinizi el yardımı ile boşaltmak doğru değildir. Adetin son günü eşinizle cinsel ilişkiye girebilir, isterseniz boşaltabilirsiniz. Onun haricinde adetliyken eşinizi boşaltmak dinen doğru olmayacaktır. Bakara suresinin 222 ayetinde ay halindeki “hanımlarla cinsel ilişkide bulunmayın.” denmiştir.

regl iken ön sevişme günah mıdır?

Adet esnasında ön sevişme yapmak caizdir. Adamın, bayanın göğsünden zevk almasına izin verilir, bu harekette salgı şu demek oluyor ki süt tüketilmediği süre boyunca caizdir. Erkekte de zevk suyu denilen meni gelmediği süre boyunca caizdir.

Adet kanını bir adamın görmesi günah mı?

Adet esnasında hanımla cinsel münasebete girmek haramdır. Adamın bayanın adet kanını görmesi günah değildir ancak cinsel organını görür ise caiz olabilmektedir. Adamın, bayanın adet süreci olduğu süre süresince dikkatli olması gerekmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*