Pratik ve Koruyucu En İyi 5 Doğal Güneş Kremi

Evinizde Güneş Kremi Yapımı

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Yaz mevsiminde çok fazla derecede zararı dokunan güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. Bunun için çantamızdan güneş kremini tamamlanmamış etmeyiz. Pekala yanımızdan tamamlanmamış etmediğimiz bu güneş kremlerinin bazılarının cildinizi koruma altına almak yerine daha fazla zarar verdiğini biliyor musunuz? İçeriğinde bilmediğimiz kimyasal karışımlar bulunan bu güneş kremleri yerine evinizde naturel güneş kremi yapabilirsiniz.

Ev Yapımı Güneş Kremi Sıralaması

Sıra Krem Tesiri
1 Papatya Özlü Güneş Kremi Güneşten Korur
2 Havuç Bazlı Güneş Kremi Bronzlaştırır
3 Bitki Yağı ve Çay Bazlı Güneş Kremi Güneşten Korur
4 Bitki Yağı Bazlı Güneş Kremi Cildi Nemlendirir
5 Lavanta Yağlı Güneş Kremi UV Işınlarını Engeller

En İyi Ev Yapımı En İyi 5 Güneş Kremi

İşte hem vücudunuzu besleyecek hem de güneşten koruyabilecek kremler…

1. Papatya Özlü Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Papatya özlü güneş kremi için gerekmekte olan malzemeler 20 gram balmumu, 200 gram tereyağı, 1 çay kaşığı nane yağı, 1 çay kaşığı papatya yağı ve yarım çay kaşığı limon suyudur.

İlk öncesinde orta boy bir tencerede tereyağını eritiyoruz. O sırada balmumunu rendeleyip erimiş tereyağının üstüne ekliyoruz. Peşinden üstüne limon suyu, papatya yağı ve nane yağını ekleyerek 60-70 dereceye kadar ısıtıyoruz. Isıttıktan sonrasında bir süre bekleyip donduruyoruz. Bu karışımı buzdolabında muhafaza etmelisiniz.

2. Havuç Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Yaz mevsiminde her insanın gereksinim duyan güneş kremini evinizde yapabileceğiniz bir öteki tanım ise havuç bazlıdır. Havuç bazlı güneş kremi için gerekmekte olan malzemeler 2 adet havuç, 5 adet karanfil, susam yağı ve 1 fincan talk pudradır.

İlk öncesinde havuçları rendeliyoruz. Peşinden rendeden geçirilmiş havuçları bir kaba döküp, havuçların üzerini geçecek kadar susam yağını ve karanfilleri ilave ediyoruz. Peşinden karışımı kavanozun içerisine döküp güneş alan camın önünde 2 hafta bekletiyoruz. 2 hafta sonrasında karışımı süzgeçle süzüp bir kaba alıyoruz. Bu karışımı 1 fincan talk pudra ekleyerek güneş kremi olarak kullanabileceğiniz gibi bronzlaşmak için de kullanabilirsiniz.

3. Bitki Yağı ve Çay Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Bitki yağı ve çay bazlı güneş kremini yapmak için gerekmekte olan malzemeler 3-4 soğan kabuğu, 3 çorba kaşığı çay suyu, 50 gr kakao yağı, 50 gr susam yağı, 20 gr kayısı yağı, 20 gr havuç yağı, 20 gr ceviz yağı ve 10 gr limon yağıdır.

Orta boy tencerede bir su bardağı su ile soğan kabuklarını kaynatıyoruz. Su iyice azaldıktan sonrasında tencereyi ocaktan alıp süzüyoruz. Peşinden 3 çorba kaşığı çay suyunu ilave ediyoruz. Son olarak yağların hepsini geniş bir kaba döküyoruz. Yağları soğan ve çay suyu karışımına yedirdikten sonrasında güneş kremi kullanıma hazırdır.

4. Bitki Yağı Bazlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Bitki yağı bazlı güneş kremleri naturel oldukları için bedenimize pek çok yarar sunmaktadır. Bu güneş kremini yapmak için 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı fındık yağı, 1 tatlı kaşığı havuç yağı, 1 tatlı kaşığı gliserin yağı, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 tatlı kaşığı ozon yağına ihtiyacınız vardır.

İlk öncesinde bütün yağları kasenin içerisinde karıştırıyoruz. Sonrasında öteki malzemeleri üstüne ekliyoruz. Kıvam haline getirdiğiniz karışımı temiz bir cam kavanoza veya sprey şişeye ilave edin. Denize girmeden öncesinde sürdüğünüz bu güneş kremi yardımıyla güneşin zararı dokunan ışınlarından kendinizi koruyabilirsiniz. Şayet bu kremi bronzlaşmak için kullanmak isterseniz iki tatlı kaşığı havuç yağı ekleyebilirsiniz.

5. Lavanta Yağlı Güneş Kremi

ev yapımı güneş kremi

Kırılgan ciltler için hoş kokulu güneş kremini yapmak için gerekmekte olan malzemeler 2 çorba kaşığı Shea yağı, 2 çorba kaşığı çinko asit, 2 çay bardağı Hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı nar yağı, 10 damla lavanta yağı ve küçük bir cam kavanozdur.

İlk Başta kavanoza çinko asit haricindeki bütün malzemeleri ilave edin. Bir tencere içerisine su koyun ve suyun içerisine bu kavanozu yerleştirin. Ocağın altını kısık ateşte açın ve suyun fokurdamasını bekleyin. Bütün malzemeler eridikten sonrasında ocağın altını kapatarak kavanozu alabilirsiniz. Çinko asidi bundan sonrasında ilave edebilirsiniz. Tahta kaşıkla karıştırdıktan sonrasında güneş kreminiz hazır hale gelmiştir.



Güneş kremi yerine ne kullanabiliriz?

Güneş kremi yerine papatya özlü, hoş kokulu, bitki yağı ve çay bazlı, havuç bazlı ve bitki yağı bazlı naturel kremleri kullanabilirsiniz. Bu kremler güneş kremi yerine geçmektedir ve bizi güneşin zararı dokunan etkilerinden koruyacaktır.

Zeytinyağı güneş kremi yerine geçer mi?

Zeytinyağı güneş kremi yerine kullanılabilecek bir metot olmasa da ciltteki gerginliği azaltmak için tercih edilebilmektedir. Güneşe çıkmadan öncesinde süreceğiniz zeytinyağı yardımıyla güneş yüzünden meydana gelmiş olan gerginlik ve rutubet kaybı gibi problemlerden korunabilirsiniz.

Ev yapımı güneş yağı nasıl yapılır?

Havuç, kakao, susam, ceviz, badem, kayısı, keten tohumu, fındık yağı ve zeytinyağını bir kase içinde karıştırın. Kıvam haline gelene kadar karıştırdıktan sonrasında bir kavanoza veya sprey şişeye koyun. Bu kremi güneşe çıkmadan 20 dakika öncesinde sürerek ve her iki saatte bir yenileyerek kullanabilirsiniz.

Naturel güneş kremi nedir?

Naturel güneş kremleri içinde herhangi bir kimyasal madde barındırmayan ve çoğu zaman bitki özlü olan kremlerdir. Naturel bitki özlerinden elde edilmiş bu kremler cildin melanin seviyesini arttırmaktadır. Tertipli kullanımlarda cilt koruması elde eden güneş kremleri bununla beraber nemin cilde hapsolmasına destek olur. Bu da cildin kuruyup çatlamasını engeller.

Kararmamak için ne yapmalıyız?

Kararmak istemiyorsanız koruyucu ürünleri güneşe çıkmadan minimum 20 dakika öncesinde sürmelisiniz. Ek olarak ter ve suya girmeyle beraber vücudunuzdan çıkan bu ürünleri belli aralıklarla yenilemenizi öneriyoruz. Bir de saat 11 ile 16 içinde dışarıya çıkmamaya itina gösterin.

Güneşlenirken yüze ne sürülür?

Alkol içermekte olan sprey seçimi koruyucular yüz derisini kurutmaktadır. Bu sebepten ötürü da egzama ve tahriş ortaya çıkabilmektedir. Bu sebepten güneşlenirken cildiniz kuru ise kremleri, yağlı ise losyonları ve su bazlı güneş koruyucuları tercih etmelisiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*