Akyasan Ailesi afetzedelere yardım etmek için içerisinde ayakkabı, mont, kazak benzer biçimde eşyaların bulunmuş olduğu bir poşet hazırlayıp yardım toplama merkezine teslim etti. Bundan günler sonrasında aile, düğün için biriktirdikleri altınlara bakmak istedi. Bu srıada asla beklemedikleri bir durumla karşılaştılar; zelzele bölgesine gönderilen eşyaların içinde altınların saklandığı ayakkabı da vardı. Aile apar topar altınların peşine düştü, Dursun Akyasan yardımların ulaşmış olduğu Gaziantep’e gidip altınların izini sürse de netice alamadı. Durumu güvenlik güçlerine bildiren Akyasan, 19 Temmuz’da oğlunun düğünü içini biriktirilen altınlardan gelecek haberi bekliyor.
♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥. 003225889363
YARDIM KAMPANYASI TRABZON’DA RAĞBET GÖRDÜ
6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonrasında Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki zelzele 10 kenti vurdu. Büyük yıkımlara yol açan zelzele sonrası başlatılan yardım kampanyası Trabzon’da da kümülatif ilgi görmüş oldu. 18 ilçede yardım toplama merkezi oluşturulurken, Sürmene ilçesindeki yardım toplama merkezinde garip bir vaka yaşandı.
YARDIMLARI GÖNDERDİKTEN 4 GÜN SONRA…
Daha öncesinde Sakarya depremini yaşamış olan Akyasan ailesi, afetzedelere yardım etmek için evimizdeki azca kullanılmış eşyaları bir poşete doldurarak yardım merkezine getirdi. İçerisinde ayakkabı, mont, kazak benzer biçimde eşyaların yer almış olduğu poşeti yetkililere teslim eden Ahmet Akyasan evine geri göndü. Aradan geçen 4 günün arkasından 19 Temmuz tarihinde düğünü olan Ahmet Akyasan’ın asker kardeşi göreve gitmeden öncesinde biriktirdiği altınları görmek istedi.
ANNESİ ALTINLARI AYAKKABIYA SAKLAMIŞ
Altınların anası tarafınca yatağın altındaki bir ayakkabının içerisine saklandığını öğrenen Ahmet Akyasan altınların bulunmuş olduğu ayakkabıyı yardım toplama merkezine teslim ettiğini fark etti. Yardım toplama merkezine giderek durumu özetleyen Akyasan ailesi yardım malzemelerin yüklendiği TIR’ın Gaziantep’in İslahiye ilçesine gittiğini öğrendi.
“AYAKKABIDA KUYUMCUNUN NUMARASI DA VAR”
Baba Dursun Akyasan zelzele bölgesi Gaziantep’e giderek ayakkabının içerisinde gizlenen 80 gram külçe altının izini sürdü. İlçe Güvenlik Müdürlüğü’ne giderek durumu özetleyen baba Akyasan’ın ifadesinin alınmasının arkasından altınların seri numaralarını tutulan rapora işletti. Ayakkabının içerisinde de altınları aldıkları kuyumcunun numarasının olduğu belirten baba Dursun Akyasan umudunun bulunduğunu söylemiş oldu.
“İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ”
Oğlunun yeni ayakkabıyı zelzele bölgesine gönderdiğini ve altınlarında o ayakkabının içerisinde bulunduğunu kaydeden baba Dursun Akyasan şöyleki konuştu:
“Biz daha öncesinde Sakarya’da depremi yaşamıştık. Zelzele olduğu zaman ayrı bir duygulandık. Evimizde ailecek bir karar vererek depreme yardım etmek istedik. Evimizde yeni malzemelerden ne var ise acil bir halde hazırladık. Yatağın altında 3 çift ayakkabı vardı. Oğlum bir tanesi yeni ve kaliteli olduğundan onu da vermek istedi. Meğerse anası de altınlara o ayakkabının içerisine koymuş. O ayakkabı da yardım poşetinin içerisine koyuldu. Anası o anda unutmuş. O acil ile ilçemizdeki yardım toplama merkezine getirdi. Olayın 4 gün sonrasında farkına varabildik. Fakat iş içten geçmişti. Asker bir oğlum var onun düğününü yapacaktık. Annesine altınları bir görüyüm dedi. Anası yatağın altını kaldırdı ayakkabılardan birinin olmadığını görmüş oldu. Sonrasında öğrendik ki altınlar verilen ayakkabının içindeymiş. Sürmene’den çıkan ilk TIR’ı bulduk. Gaziantep’in Islahiye ilçesine boşaltmışlar. Bizde Islahiye’ye gittik. Orada bir araştırma yaptık fakat netice alamadık. Orada karakola giderek bir ifade verdik. Tutanak tutuldu. 80 gram külçe altındı, hepsinin seri numarası var. Yitik tutulan yere de seri numaralarını verdik. Gören olmadı. Hemen hemen bir haber yok. Oğlumun düğün altınlarıydı. Umudumuz var.”
“AĞABEYİM BİR ŞEY DEMEDİ AMA İÇİ BURKULMUŞTU”
Evden toplamış olduğu eşyaları yardım toplama merkezine getiren Ahmet Akyasan ise ağabeyinin 5 ay sonrasında düğünü bulunduğunu vurgulayarak şunları söylemiş oldu:
“Depremin ilk günü ne yapabiliriz diye düşündük. Aklımıza yardım gönderebileceğimiz geldi. Evindeki azca kullanılmış eşyalarımdan ayakkabı, elbise ve mont poşeti yaptım. Sürmene’de yardım toplama merkezine getirdim. 4-5 gün sonrasında altınlara bakalım dedik. Altınlar kutusuyla beraber yerinde yoktu. Kardeşimin altınlarıydı. Kardeşime karşı utangaç oldum. Bana emanet etmişti. Ne yapabiliriz diye düşündük. Aracın nereye gitmiş bulunduğunu öğrendik. Oradan bir informasyon almaya çalıştık. Halen daha altınları bulamadık. Ağabeyim bir şey demedi. Fakat içi burulmuştu. Kendisinin 5 ay sonrasında düğünü var. Bizde şimdi ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Altınları gören biri gönderirse oldukca iyi olur. Şayet bulunmazsa elimizden geldiği kadarıyla düğün için bir şeyler yapacağız.”
(İHA)


