Özgüveni Ne Arttırır? Özgüven Eksikliğine 15 Çözüm Yolu

Özgüven Eksikliğine Çözüm Yolları

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Kendine itimat, bir ekip bireysel beceriler gibi emek verilerek ve üstünde çalışılarak geliştirilebilir. Gün gün, adım adım hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Devamlı olarak toplumsal ortamlardan uzaklaşıyor, istemediğiniz bir mevzuda hayır diyemiyor ve kendinizi değersiz hissediyorsanız bu içeriğimiz tam size bakılırsa. Makalemizde özgüven eksikliğinden kurtulmanın yollarını bir araya getirdik.

İşte özgüven eksiğini yenmenin yolları…

1. İnsanları Anlamaya Çalışın

özgüven eksikliğinden kurtulma yolları

Birilerini yargılamak, onun hakkında negatif düşünceleri dile getirmek, daima onları anlamaktan daha basittir. Öyleyse kolaya kaçmayın, onların davranışlarını ve tepkilerini anlamaya çaba edin. Kesinlikle haklı bir nedenleri olduklarını keşfedeceksiniz.

2. Üzerinize Oturan Giysiler Giyinin

Hatlarınızı belli eden giysiler, insanın kendine ve vücuduna olan itimatını arttırır. Nasıl bir kiloda olduğunuzun bir önemi yok. Çok fazla bolca ve salaş giysiler aslına bakarsan sizi olduğunuzdan daha geniş gösterecektir.

3. Hedeflerinize Ulaşmaya Çalışın

Sizin için mühim olan hedefleri belirlemek özgüven eksikliğinden kurtulmanın sıradışı yollarından birisidir. Gaye belirlemek sizi belli bir amaca doğru götürecektir. Amacınıza ulaşmak için süreci minik adımlara bölerek ilerlemeniz durumunda ise her aşamadan sonrasında bir başarmışlık hissine kapılacaksınız. Bu şekilde yavaş yavaş da olsa özgüveninizi geri getireceksiniz.

4. Başarı göstermiş Olduğunuz Noktaları Hatırlayın

Özgüven kaybını durdurmanın en tesirli şekillerinden birisi de başarı göstermiş olduğunuz şeyleri hatırlamaktır. Özgüven eksikliği yaşayan bireyler çoğu zaman yapamam ve başaramam gibi korkularla hareket etmektedir. Şayet başarı göstermiş olduğunuz noktaları hatırlarsanız özgüveniniz yerine gelecektir.

5. Hobiler Edinin

Hobi edinmek oldukça mutlu edici hormonlar salgılamaktadır. Bu da insanın hayata daha pozitif bakmasını sağlar. İlgi duyduğunuz bir alanda bir şeyler yapmak size iyi gelecektir. Tek yapmanız gerekmekte olan iyi bir hobi edinmek ve hobinin gerektirdiği şeyleri yapmaktır. Gerisi kendi kendine gelecektir.

6. Mesuliyet Almaktan Kaçmayın

Özgüven eksikliği yaşayan bireyler ben yapamam, doğru olmayan yaparım gibi korkularla kendini durdurmaktadır. Bunun yapılması kişiyi daha da geri götürür. Bu sebepten dolayı çiçek sulama veya odayı düzenleme gibi minik bir mesuliyet almanızı öneriyoruz. Bu şekilde akşam olduğu zaman sorumluluklarınızı başarıyla yerine getirdiğini hatırlayacak ve hayata daha pozitif bir pencereden bakmaya başlayacaksınız.

7. Başkalarının Ne Düşüneceğiyle İlgilenmeyin

Özgüven eksikliği yaşayan kişilerin en fazla şikayetçi olduğu mevzu budur. Başkalarının ne düşüneceğiyle ilgilenmeden ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Şundan dolayı başkaları sizin ne yaptığınızla ilgilenmeyecek veya bu ilgilenme son derece kısa süreli olacaktır. Hayatınıza direkt bir etkide dahi bulunmayacaktır. Bu nedenle bir şeye adım atmak istiyorsanız ikinci kere düşünmeyin.

8. Gülmekten Vazgeçmeyin

Şu meşhur mutluluk hormonuna hepimizin fazla ihtiyacı olduğuna bakılırsa, size kahkaha attıracak bireyler, film, dizi yada videolardan faydalanın. Ihmal etmeyin, gülmek vücudun gerginliğini büyük seviyede alabilen nadir etkenlerden birisidir.

9. Sessizliği Kulak verin

Günümüz karmaşasında artık, sessizlik terimini unutmuş vaziyetteyiz. Oysaki kendimizi idrak etmek ve onunla baş başa sessiz bir şekilde zaman geçirmek ruh sağlığı için fazla {önemlidir}. Her gün kesinlikle yalnızca siz ve düşüncelerinizle kalabileceğiniz sessiz ortamları yaratmaya itina gösterin.

10. Bütçe Yapın

İster fazla varlıklı, ister orta halli olun fark etmez, bütçe yapmak sizlere kontrollü ve güvenilir bir hayat sağlar. Bu sebepten dolayı ne yapmış olursanız yapın öncelik olarak bir bütçe yapın.

11. Dedikodudan Uzak Durun

Bilin ki yaptığınız her dedikodunun size geri dönüşü olacaktır. Dedikodu yaptığınız insanoğlu, siz arkanızı döndüğünüzde de sizinle ilgili konuşmaya başlayacaklardır. Bu da başkaları benim hakkımda ne düşünüyor problemine takılmanıza neden olacaktır.

12. Sözleriniz ve Yaptıklarınız Birbiri ile Uyumlu Olsun

Evet, bu bazı şartlardan dolayı daima muhtemel olmayabilir ancak gene de işe minik olan dileklerinizden başlayın. Yavaş yavaş bu tarz şeyleri başardıktan sonrasında seviyeyi yükseltip, kendinize daha büyük hedefler koyarak, onları da gerçekleştirebilirsiniz. Burada mühim olan hakkaten neye karşı istekli ve tutku dolu olduğunuzdur. Bu tarz şeyleri bulduğunuz andan başlayarak ne olursa olsun gerçekleşeceklerine olan inancınızı koruyun.

13. Bedeninizle Barışık Olun

Fit biri olmanıza gerek bulunmuyor, yeter ki aynaya bakmış olduğunuzda gördüğünüz yansımadan kıvanç duyabilmeyi becerin. Şundan dolayı her insanın kesinlikle güzel ve çekici bir fizyolojik özelliği var. Bu kısımlarınıza odaklanın ve itimat tazeleyin.

14. Öğrenin

Sizden bir şeyi daima daha iyi bilenler olduğuna bakılırsa hiçbir vakit sual sormaktan ve öğrenmekten vazgeçmeyin. Şundan dolayı ne kadar fazla öğrenirseniz kendinizi o denli fazla seversiniz.

15. Keyifli Olun

Tıpkı aşkta olduğu gibi coşku da insanı mutluluk olgusunun en tepesinde tutmaya yarayan baş aktörlerden birisidir. Ne olursa olsun yaşamınızda coşku hissedebileceğiniz şeyler bulun.



Özgüven eksikliği olan insanoğlu ne yapmalı?

Özgüven eksikliği olan bireyler giyimine dikkat etmeli, pozitif yanlarını keşfetmeli, ilgi işittiği alanlara yönelmeli, gaye belirlemeli ve başardığı şeylerin listesini yapmalıdır. Şahıs, bu önerileri uyguladığı takdirde özgüven eksikliği probleminden kurtulabilir.

İnsan neden özgüvenini kaybeder?

Uzmanlar özgüven kaybının sebeplerinin genetik yapı, etkilenilen kültürel arka plan, çocukluk deneyimleri ve yetişkinlikteki hayat koşulları bulunduğunu ortaya koymuştur. Bu dört faktör özgüven kaybının ana nedenleridir.

Özgüvenimi nasıl geri kazanabilirim?

Özgüveni geri kazanmak mevzusunda uzmanların önerilmiş olduğu pek çok çözüm metodu bulunuyor. Sebepleri belirlemek, fizyolojik aktivitelere adım atmak, görünüşe ehemmiyet vermek, negatif fikir ve eylemlerden uzaklaşmak, pozitif düşünmek, kendini tanımak, hedeflerine ilerlemek ve kendine karşı nazik olmak bu çözüm şekillerinden en öne çıkanlarıdır.

Özgüven eksikliği nasıl tedavi edilir?

Özgüven eksikliğini kendi yöntemlerinizle tedavi edemediğiniz takdirde uzman birinden yardım almanız gerekmektedir. Alanında uzman psikolog ve psikiyatrlar özgüveninizi arttırmak için pek çok psikoterapi yöntemini kullanacaklardır. Bunlardan öne çıkanları olan bilişsel davranışçı psikoterapi ve dinamik yönelimli psikoterapi yardımıyla özgüven eksikliği probleminden kurtulacaksınız.

Özgüven eksikliği nelere neden olur?

Özgüven eksikliği durumunda şahıs toplumsal, iş ve aile hayatından kendini soyutlamaya başlamaktadır. Bu durumlarda en fazla karşılaşılan şey fikrini belirtememe, toplumdan kendini soyutlama, kendini suçlama, negatif düşünceler ve depresyon gibi semptomlar ortaya çıkmaktadır.

Kendine itimat nereden gelir?

Özgüven doğuştan gelen bir beceri değildir. Doğumdan sonrasında çevresel etkilere bakılırsa gelişen bir özelliktir. Bu sebepten dolayı çevresel koşullar, aile ve yaşamış olduğu cemiyet insanın kendine güveninin ne seviyede olacağını belirler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*