Çiçeklerin Özellikleri
♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥. 003225889363
Çiçekler, tabiat ananın en güzel eserlerinden birisidir. Yüzyıllar süresince, çiçek çeşitleri dünyadaki neredeyse her uygarlık tarafınca güzelliğin nesneleri oldu. Sizler için çiçeklerin bilinmeyen özelliklerini bir araya getirdik.
İşte okuyanları şaşırtacak, çiçeklerin birbirinden garip özellikleri
1. Açelya
Anavatanı Şimal ABD ile Asya’nın tepelik bölgeleri olan bu bitkilerin bir çok ormanlarda, kayalık akarsu kıyılarında, bataklık ve gölge yerlerde yetişir. Açelyanın yılda bir kez çiçeklenir. Güneşi pek sevmez, pencere kenarı gölgelik bölgeler koyulmalıdır. Akşamları su dökülmelidir. Toprak olarak funda toprağı kullanılmalı.
2. Afrika Menekşesi
Anavatanı Tanzanya’dır. Afrika menekşesinin mor, pembe ve beyazın her tonunda çiçekleri bulunmaktadır. sene süresince çiçekli olarak kalabilir. Direkt güneş ışığın olduğu yerde ve öğlen güneşin oldu yerlerde buldurmamak gereklidir. Nemli toprağı sever. Bitkiyi sulaması yapılırken suyun yapraklara değmemesi gereklidir. Üretimi tohum, çelik, ayırma ile yapılır.
3. Amber Çiçeği
Amber çiçeği, ebegümecigiller familyasındandır. Yazları sıcak iklimlerde yetişmektedir. tohumları C vitamini içermektedir. Toprağı nemli, sıcak yerde yetiştirmelidir. Üretimi genel anlamda tohumdan yapılmaktadır. Tohumları torf perlit karışımı toprak içerisinde çimlenmektedir.
4. Aslanağzı Çiçeği
Aslanağzı, Plantaginaceae familyasına ilişik, Antirrhinum cinsinden tek senelik otsu bitki türlerinin ortak ismi. Boyu 40-80 santimetre’e kadar çıkabilir. Lavanta, portakal, pembe, sarı, kırmızı, beyaz gibi değişik renklerde, salkım biçiminde çiçekleri vardır. Tohumdan üretim yapılır. aslanağzı tohumu 20-30˚C ısı torf içerisinde ekilmelidir
5. Atlas Çiçeği
Atlas çiçeği familyası Kaktüsgiller’dir. En fazla malum ismi Epiphyllum’dır. Genel anlamda ev süs bitkisi olarak yetiştirilir. Direk güneş alan yerlerde yetiştirilmemelidir. Pencere yakın yerlerde yada pencere kenarlarında balkonda hafifçe rüzgar, esinti alan yerlerde yetiştirilmesi daha doğru olur.
6. Altın Çanak Çiçeği
Altın Çanak Çiçeği (Forsythia) Zeytingiller ailesindendir. Anavatanı Kore’dir. Çiçekleri ilkbaharda açmaya adım atar. Boyu 2-4 m bulabilir. Sonbahar mevsiminde çelikten üretimi yapılabilir.
7. Çin Gülü
Japon gülü veya öteki adıyla Çin gülü (Hibiscus rosa-sinensis), ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi çeşidi. Latince ismi “Çin gülü” manasına gelse de Türkçede kullanılan “Japon gülü” ismi çiçekçilerde ve halk içinde fazla insanlar tarafından çok tercih edilmektedir. Ankara ve İstanbul gibi bölgelerde saksılarda yetiştirilen bitki, Akdeniz ve Ege sahillerinde bahçelerde genel halde görünür.
8. Avize Çiçeği
Avize Çiçeği kireçli, geçirgen, kumlu toprağı sever. hususi bir bakıma ihtiyacı yoktur. Fakat çok yağışlardan oluşmuş bulunan köklerde biriken sular hastalık yaratabilir. Vakit içinde kuruyan yapraklar temizlenmelidir.
9. Bodrum Papatyası
Bodrum papatyası çiçek renkleri mavi, mor, pembe, san veya krem olabilir. Tohumdan üretimi mart ayı, ilkbahar ekilmesi için uygundur. Tohum ekilen toprağın nemli kalması fazla {önemlidir}.
Bir yanıt bırakın