Newcastle’de Gezilip Görülmesi Gereken 10 Yer

Romalılar dönemine kadar dayanan geçmişi ile pek çok zamanı seyahat noktasına sahip olan Newcastle, İngiltere’nin en turistlik şehirleri içinde bulunuyor. Aslolan ismi Newcastle Upon Tyne olan bu kent, hem naturel güzellikleri hem de zamanı yerleriyle keyifli bir seyahat sunuyor.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Bütün bunlardan yola çıkarak hazırlamış olduğumuz içeriğimiz, Newcastle’de görülmesi gerekmekte olan yerlerden bir sıralama içeriyor. Zamanı, mimari ve naturel güzellikleri barındırmakta olan yerlerden oluşmuş bulunan listemiz, şehrin en turistlik ve en popüler mekanlarını içeriyor.

Newcastle’de Görülmesi Gerekmekte olan Bölgeler Sıralaması

Sıra Mekan Bölge Öne Çıkan
1 Newcastle Kalesi The Black Gate Mimari/Zamanı
2 Jesmond Dene Tyne NE7 7DZ Doğası
3 Discovery Museum Blandford Square Koleksiyonları
4 Victoria Tunnel Tours Ouse St Zamanı
5 The Biscuit Factory 16 Stoddart St Koleksiyonları
6 Nikolas Katedrali Kilisesi Tyne NE1 1PF Mimari
7 Great North Museum Tyne NE2 4PT Koleksiyonları
8 Tyne Köprüsü Tyne NE8 2BE Mimari
9 Kuzeyin Meleği Durham Rd Mimari
10 Theatre Royal 100 Grey St Mimari

Newcastle’de Gezilmesi Gerekmekte olan 10 Yer

İşte Newcastle’de gezmeniz gerekmekte olan bölgeler…

1. Newcastle Kalesi

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle’nin sembolü olan bu kale, hem de şehre adını veren bir kale olmasıyla da dikkat çekiyor. 1172 ve 1177 yılları aralığında inşa edilen kale, Ortaçağ yapısıdır. Tyne nehrinin civarlarında müdafa amaçlı konumlandırılan bu kale, Roma döneminden kalmış olduğu için şehrin en kıymetli yapıları içinde bulunuyor. Hem yerli hem de yabancı pek çok turist çeken bu kale, Newcastle’de gezilmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunuyor.

Harita Tıklayınız
Adres The Black Gate, Castle Garth, Newcastle upon Tyne NE1 1RQ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Fazla güzel bir kale şehre gelen hepimiz görmeli.

👤 Mimarisi ve manzarası fazla güzel.

2. Jesmond Dene

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle şehrinde doğayla baş başa olacağınız Jesmond Dene, giden her insanın beğenisini kazanıyor. Yemyeşil alanları, dereleri ve şelaleleriyle fanatik bırakan bu park, hem tabiat yürüyüşü yapmak hem de piknik yapmak için son derece yeterli bir yer.

Harita Tıklayınız
Adres Newcastle upon Tyne NE7 7DZ, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Yalnızca akıl almaz. Aniden ortaçağ İngiltere’si ormanlarında kayboluyor insan. Her an Robin Hood çıkabilir.

👤 Ağaçlar, patikalar, nehirler, şelaleler ve köprülerle görkemli yeşil alan…

3. Discovery Museum

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle’ın Mehur Blandford Meydanı’nda bulunan bir bilim ve yerel tarih müzesi olan Discovery Museum, koleksiyonlarıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Yerel tarih ve bilimsel gelişmelere ilişik pek çok koleksiyon sergileyen bu müze de Charles Algernon Parsons’in hükümete buğu türbini kullanmanın avantajlarını sunmak için yaptırdığı 34 metrelik buğu gemisi de bulunuyor. Bilim ve teknoloji meraklılarının Newcastle’da kesinlikle gezip görmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunan bu müze her sene binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Telefon +44 191 232 6789
Saat 10:00-16:00
Harita Tıklayınız
Adres Blandford Square, Newcastle upon Tyne NE1 4JA, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Newcastle ve zamanı süresince hayat seçimi hakkında bir anı öğrenmek için ne mükemmel bir yer.

👤 Bizim için bir tek müzeden daha fazlasıydı.

4. Victoria Tunnel Tours

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1839-1842 yılları aralığında maden ocaklarındaki kömürü iskelelere taşımak için kazılan Victoria tüneli, 2. Dünya Savaşı’nda ise sığınak olarak kullanılmış, Günümüzde müzeye çevrilen bu tüneş, Newcastle’ye giden turistlerin ilgi odağı haline gelmiş. Değişik zamanı bölgeleri gezmeyi sevenlerin Newcastle’de kesinlikle gitmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunan bu tünel, fotoğrafçıların da uğrak bölgeleri içinde bulunuyor.

Telefon +44 191 230 4210
Saat 09:30-16:30
Harita Tıklayınız
Adres Victoria Tunnel Entrance, Ouse St, Byker, Valley, Newcastle upon Tyne NE1 2PF, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Bu, Newcastle Upon Tyne’ın tarihinin fazla kıymetli bir turuydu! Victoria Tünelleri, Endüstri Devrimi ve Dünya Savaşı Tarihinin bir parçasıdır.

👤 Tünel ve zamanı hakkında garip gerçekler ve bilgilerle dolu hakikaten keyifli bir tur. Bilhassa 2. Dünya Savaşı tarihini ve belkide Viktorya periyodu madencilik tarihini seviyorsanız katiyen gitmeye kıymet.

5. The Biscuit Factory

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1872 yılından 202 yılına kadar bisküvi fabrikası olarak kullanılan bina, günümüzde uygar sanatın sergilendiği bir galeridir. Birleşik Krallığın en büyük ticari sanat, zanaat ve dizayn galerisi olan The Biscuit Factory, Newcastle’de gezilip görülmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunuyor.

Telefon +44 191 261 1103
Saat 10:00-17:00
Harita Tıklayınız
Adres 16 Stoddart St, Shieldfield, Newcastle upon Tyne NE2 1AN, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İlginç ve yaratıcı pek çok sanat eserine sahip güzel bir galeri.

👤 Güzel bir sergi sanat sevenler gitmeli.

6. Nicholas Katedrali Kilisesi

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle Kilisesi olarak da anılan Nicholas Katedrali Kilisesi, şehrin başpiskoposluk merkezidir. 1091 senesinde inşa edilen Norman kilisesi, 1216 senesinde çıkan yangında ağır hasara uğrayınca 1350 senesinde restore edilerek şu anki görünümüne kavuşturuldu. Katedral statüsünü 1882 senesinde alan mukaddes yapı Gotik mimari sitiliyle görenleri kendisine fanatik bırakıyor. Muhteşem kulesiyle yerli ve yabancı misafirlerini büyüleyen katedral şehrin en merkezi noktalarından birinde yer aldığından kolay bir şekilde bulunabiliyor.

Telefon +44 191 232 1939
Saat 08:00-18:00
Harita Tıklayınız
Adres St. Nicholas Sq, Newcastle upon Tyne NE1 1PF, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 İçeriye girdiğiniz ve kokuyu aldığınız anda eskilere gitmiş ve o zamanları hatırlıyor benzeri biçimindesiniz filmlerde görmüştüm bir tek bu şekilde güzel kiliseleri muhteşem ötesi fazla güzel korunmuş ve içerisi tertemiz girer girmez sizi kapıda fazla güler yüzlü bir şahıs karşılıyor belkide size içeride rehberlik dahi yapıyor

👤 Fazla güzel bir katedral.

7. Great North Museum

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Bölgeye dair zamanı bilgilere ve buluntulara yer veren Great North Müzesi, bilhassa evlatların beğenisini kazanıyor. Dinozor iskeletinden Mısır ve Yunan dönemlerinden kalma objelere kadar pek çok değişik koleksiyona sahip olan bu müze, Newcastle’de gezilmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunuyor.

Telefon +44 191 208 6765
Saat 10:00-17:00
Harita Tıklayınız
Adres Barras Bridge, Newcastle upon Tyne NE2 4PT, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Fazla güzel bir müze. Ailecek keyifli zaman geçirdik.

👤 13 yaşındaki çocuğum buraya bayıldı.

8. Tyne Köprüsü

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Şehrin en mühim simgeleri içinde yer edinen Tyne Köprüsü, 1928 senesinde Kral V. George tarafınca kullanıma açıldı. O dönemlerde Dünya’nın en büyük kemerine sahip köprüsü olan bu köprü, şehrin en yüksek 10 yapısı içinde içeriyor. Newcastle’de görülmesi gerekmekte olan bölgeler içinde bulunan bu köprü, turistlerin de kümülatif ilgi gösterdiği yerlerden biri.

Harita Tıklayınız
Adres A167, Newcastle upon Tyne NE8 2BE, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Fazla güzel bir köprü. Yayalar için adım atma yeri var ve manzarası fazla güzel.

👤 Manzarası güzel bir köprü.

9. Kuzeyin Meleği

Newcastle'de Gezilecek Yerler

Newcastle Gateshead bölgesinde yüksek bir tepeye konumlandırılan Kuzeyin Meleği, 1994 ve 1998 yılları aralığında tamamlanan bir çağdaş sanat eseridir. 20 metre yüksekliğe sahip olan bu heykelin iki kanadı arasındaki mesafe ise 50 metredir. Tamamıyla çelik ve bakırdan üretilen bu heykel, turistlerin en fazla gezdirilmiş olduğu bölgeler içinde bulunuyor.

Harita Tıklayınız
Adres Durham Rd, Low Eighton, Gateshead NE9 7TY, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Yol üstünde sizi kucaklayan devasa bir MELEK😇

👤 Manzarası fazla güzel.

10. Theatre Royal

Newcastle'de Gezilecek Yerler

1837 senesinde inşa edilen Theatre Royal, bir zamanlar İngiltere’nin sıradışı tiyatro binası olarak görülüyordu. 1899 senesinde çıkan yangın sonucunda ağır hasar alan bu bina, tekrardan tasarlanmış ve yenilenmiş. İngiltere’nin en eski zamanı yapıları içinde yer edinen bu bina günümüzde hem yerli hem de yabancı sanat severlerin uğrak bölgeleri içinde bulunuyor.

Telefon +44 1332 863822
Saat 09:30-16:30
Harita Tıklayınız
Adres 100 Grey St, Newcastle upon Tyne NE1 6BR, Birleşik Krallık

Google Yorumları

👤 Ne mükemmel bir edinim, teşekkür ederim.

👤 Fazla güzel bir mimariye sahip ve fazla güzel oyunlar oynanıyor.


Newcastle’de gezilecek bölgeler neresi?

Newcastle’de gezilecek bölgeler içinde; Newcastle Castle, Jesmond Dene, Discovery Museum, Victoria Tunnel Tours, The Biscuit Factory, The Cathedral Church of St. Nicholas, Great North Museum, Tyne Köprüsü, Kuzeyin Meleği ve Theatre Royal Newcastle’nin turistlik yerleridir.

Newcastle pahalı mı?

İngiltere’nin en ucuz şehirleri içinde bulunan Newcastle, turistlerin eğlence için tercih etmiş olduğu bir yerdir. Türkiye’den gidecekler için ise kur farkından ötürü pahalı bir şehirdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*