Konya Büyükşehir Belediyesi Hatay’a ilk konteynerleri yerleştirmeye başladı – Ereğli Haberleri

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen illerden Hatay’da iki değişik bölgede kuracağı konteyner kentlerin birinci etabında konteynerleri yerleştirmeye başladı.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapmış olduğu yazılı açıklamada, Hatay’da Konya’daki odalar ve ilçe belediyeleriyle kuracakları konteyner kentin birinci etabının altyapısının tamamlandığını, ilk konteynerleriniı belirtti.

Altay, Konya olarak depremzedelerin yaralarını sarmak için Hatay’da bütün imkanları seferber ettiklerini vurgulayarak, “Konya Tecim Odamız, Endüstri Odamız, Tecim Borsamız ile Karatay, Meram ve Selçuklu belediyelerimizle yapacağımız konteyner kentlerin 487 konteynerden oluşmuş bulunan birinci etabında altyapı çalışmalarını tamamlayarak ilk konteynerleri yerleştirmeye başladık.” ifadesini kullandı.

Konya olarak kardeş kent Hatay’da ikinci etap konteyner şehir için de çalışmaların kümülatif biçimde sürdüğünü vurgulayan Altay, şunları kaydetti:

“KOSKİ ekiplerimiz altyapı ve kanalizasyon çalışmalarında mühim bir mesafe kat etti. İkinci etabı da en kısa süre içerisinde tamamlayarak iki değişik bölgede kuracağımız toplam 1000 konteynerle depremzede kardeşlerimizin barınma sorununa katkı sağlayacağız inşallah. Belediyelerimiz, odalarımız, sivil cemiyet kuruluşlarımız, hayırseverlerimizle Konya olarak afetin ilk gününden beri yaraları sarmak için üzerimize düşeni halletmeye devam ediyoruz. Rabbim tekrar bu şekilde afetlerle milletimizi sınamasın. Yine geçmiş olsun.”

Altay, belediye olarak zelzele bölgesinde altyapı, lojistik, su emek harcamaları, mobil mutfaklar, komünikasyon ve enerji sağlama benzer biçimde her türlü insani ihtiyacı karşılamak adına yürütülen çalışmalarda da mühim bir aşamaya gelindiğine dikkati çekti.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*