Kalp Yetmezliği Nedir? Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Son derece tehlikeli ve ciddi bir hastalık olan kalp yetmezliği, erken teşhis edilmesi gerekmekte olan bir rahatsızlıktır. Bu hastalık erken teşhis ve tedavi edilmiş olduğu takdirde şahıs uzun seneler süresince herhangi bir mesele yaşamadan yaşamını devam ettirebilmektedir. Bu içeriğimizde kalp yetmezliği nedir, sebep olur, emareleri neler, öldürür mü, nasıl anlaşılır ve tedavisi nasıldır gibi soruları yanıtladık.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

İşte kalp yetmezliği hakkında her şey…

Kalp Yetmezliği Nedir?

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği, kalbin kan pompalayamaması neticesinde vücudun öteki bölgelerinde sıvı birikmesi sonucunda oluşmuş bulunan ciddi bir hastalıktır. Kalp yetersizliği kalp damar hastalığı, yüksek tansiyon, kalp kapak hastalığı, doğumsal kalp hastalığı, kalp kası hastalığı gibi rahatsızlıklar neticesinde ortaya çıkmaktadır.

Kalp yetmezliği erken fark edilip, tedavisi yapıldığı takdirde şahıs sıhhatli bir yaşam sürebilmektedir. Bu nedenle hastalığın emarelerini kendinizde gördüğünüz anda bir an öncesinde hekime başvuru yapmanız gerekiyor. Hekiminiz hastalığın teşhisini yaptıktan sonrasında hızlıca tedaviye başlayacaktır.

Kalp Yetmezliği Emareleri

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği rahatsızlığına sahip olan kişilerde birtakım bulgular ortaya çıkmaktadır. Bu bulgular nefes darlığı, öksürük, hırıltılı nefes alıp verme, halsiz hissetme, iştahsızlık, mide bulantısı, zihin karışıklığı, çarpıntı, gece idrara çıkma isteği, depresyon, baş dönmesi ve kalp hızında artıştır.

Yukarıda saymış olduğumuz emareler kalp yetmezliğine sahip olan kişilerde en fazla karşılaşılan bulgulardır. Bu bulgulardan birkaçını kendinizde gördüğünüz anda hekime görünmelisiniz. Hekiminiz ciddi bir probleme sahipseniz bunu teşhis ve tedavi edecektir.

Kalp Yetmezliği Neden Olur?

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliğinin ana sebebi kalbe çok fazla yük binmesidir. Kalp krizi, kalp damar hastalığı, kalp basıncı yüksekliği, kalp kapağı hastalığı, diyabet ve doğumsal kalp hastalığı kalbe çok fazla yük binmesine yol açan etkenlerdir.

Bu sebepler yüzünden kalp kası vücudun gereksinim işittiği kanı pompalama kabiliyetini kaybetmektedir. Bunun neticesinde da kalp yetmezliği dediğimiz son derece tehlikeli ve ölümcül olan hastalık ortaya çıkmaktadır.

Kalp Yetmezliği Tedavisi

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliğinin tedavisi iki değişik yoldan yapılabilmektedir. Bu yollar ilaç tedavisi ve ameliyattır. Kalp yetmezliğine yol açan problemler ilaçla tedavi edilebilir. İlaç tedavisinde kullanılan ilaçlar, damarların genişlemesini elde eden ve tansiyonu düşüren ilaçlardır.

Kalp yetmezliği için cerrahi müdahale fazla çok insanların tercih ettiği bir metot değildir. Fakat hekiminiz ameliyatı yeterli görüyor ise ilaçla tedavi edilebilecek noktayı geçmişsiniz anlamına gelir. Hal böyle olunca tek iyileşme şansı ameliyatının başarısıdır.

Kalp Yetmezliği İçin Çözüm Önerileri

Kalp Yetmezliği

Kalp yetmezliği teşhisi koyulduğunda yapmanız gerekmekte olan bikaç şey bulunuyor. Bunlar hastalığa adapte olmak, kilonuzu dengede tutmak, tuz tüketimini azaltmak, bol miktarda sıvı almak, alkol tüketimini sıfırlamak ve potasyum açısından varlıklı gıdaları tüketmektir.

Bu önerileri uyguladığınız takdirde kalp yetmezliğine karşı fazla daha kuvvetli olmuş olursunuz. Tedavinin başarısı da artacağı gibi uygulanacak olan yöntemlere karşı vücudunuz fazla daha uzun ömürlü olur. Böylelikle kalp yetmezliğiyle uzun seneler süresince sorunsuz bir halde yaşayabilirsiniz.

Kalp yetmezliği olduğunu nasıl anlarız?

Kalp yetmezliğine sahip olduğumuzu anlayabilmemiz için hastalığın göstermiş olduğu emareleri bilmemiz gerekiyor. Göğüs ağrısı, öksürük, çabucak yorulma, nefes darlığı, mide bulantısı, ani kilo artışı ve balgam çıkarma kalp yetmezliğinin belirtileridir.

Kalp yetmezliği olan bir insan ne kadar yaşar?

Kalp yetmezliği hastalığına sahip olan kişinin lüzumlu incelem ve tedavileri aksatmadan yapması gerekiyor. Şu sebeple bu hastalığın 5 senelik hayat bağıl oranı %50 civarındadır. Son derece ciddi neticeleri olan kalp yetmezliğini hayatın merkezine alınması büyük ehemmiyet taşıyor.

Kalp yetmezliği ne olur?

Kalbinizin bazı sebeplerden dolayı zarar görerek vücudun gereksinim işittiği kanı pompalayamamasına kalp yetmezliği denmektedir. Kalp kasının zayıflamasına en fazla kalp krizi sebep olmaktadır.

Kalp yetmezliği Tamamıyla geçer mi?

Kalp yetmezliği kronik bir hastalıktır. Hal böyle olunca şahıs yaşamı süresince bu hastalıkla mücadele edecektir. Fakat birtakım durumlarda çözülebilir bir nedene bağlı ise tedavi edilebilmektedir. Son derece ender olarak görünen bu bireyler normal yaşamına geri dönebilmektedir.

Kalp yetmezliği kimlerde görünür?

Her yaşta görülebilen bir hastalık olan kalp yetmezliği, çoğu zaman yaşlı kesimlerde karşımıza çıkmaktadır. Altında yatan pek çok yol açan bu hastalık vücudun zayıflaması neticesinde ortaya çıkmaktadır.

Kalp yetmezliğini ne tetikler?

Kalp yetmezliğini tetikleyen bikaç faktör bulunuyor. Bunlar arasından en fazla karşılaşılanları koroner arter hastalığı, yüksek tansiyon, yaşlanma, kapak hastalıkları ve kalp kası iltihaplarıdır.

Kalp yetmezliği EKG’de belli olur mu?

Kalp yetmezliğini teşhis etmek için kullanılan tanı şekilleri akciğer filmi, kalp ultrasonu ve EKG’dir. EKG’de kalbin kasılma gücü ölçülerek kasılmanın zayıf olup olmadığı kontrol edilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*