Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Hanımefendiler ve erkekler içinde kimin daha parlak zeka olduğu devamlı tartışılan bir mevzudur. Bir çok vakit komiklik amacı ile dile getirilse de hepimiz bu durumun net yanıtını merak eder. Bilim adamları, bayan ve adamların zeka seviyelerini araştırarak bu probleminin yanıtını buldu.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

İşte, kimin daha parlak zeka bulunduğunun bilimsel açıklaması…

Hanımefendiler mı Daha Akıllı Erkekler mi?

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Bayanların mı yoksa adamların mi parlak zeka olduğuna dair yapılan son araştırmaların sonuçlarına gore adamların daha parlak zeka olduğu ortaya çıktı. University College’ta görevli olan Professor Adrian Furnham, yapmış olduğu son araştırma ile adamların daha parlak zeka olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan bu araştırma neticesinde, fazla azca bir farkla bayanları geçen adamların günlük yaşamda kendilerini daha parlak zeka görmelerinden ötürü psikolojik olarak da avantajlı oldukları belirlendi.

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Ek olarak daha öncesinde zekanın ırkla ilgili olduğunu savunarak her insanın tepkisini çeken İngiliz bilim adamı Rushton’da yapmış olduğu son araştırmasıyla, adamların IQ seviyesinin hanımefendilere gore 4 puan çok olduğunu ortaya koydu. 17-18 yaş içinde olan gönüllü 100 bayan ve erkekle yapılan bu araştırmada sorun çözme, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık gibi testler uygulandı. Yapılan bu testler ışığında erkekler, hanımefendilere gore ortalama olarak 3,63 puan daha yüksek not aldı.

İngiliz bilim adamına gore bu üstünlük taş devrine kadar dayanıyor. Bayanların kendilerinden daha parlak zeka erkekleri seçmesinden ötürü bu şekilde bir farkın oluştuğunu korumak için çaba sarfeden Rushton, bu sayede gelen her nesilde adamların zekada öne çıktığını söylüyor. Ek olarak erkek beyninin bayan beyninden ağır olduğunu ve buna bağlı olarak da daha çok nöron içerdiğini korumak için çaba sarfeden İngiliz bilim adamı, bundan ötürü erkeklerde informasyon akışının süratli olduğunu söylüyor.

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Son olarak gelişen toplumlar ve hanıma sağlanan haklar yardımıyla, her yeni yapılan testlerde bayan ve erkek arasındaki zeka farkının giderek azaldığını söyleyen uzmanlar, ileride yapılan araştırmalarda hanımefendilerin erkek beyinlerine üstün geleceğini korumak için çaba sarfediyor. Buna örnek olarak uzmanlar, hanımefendilerin hem ev hem de iş yaşamını bir arada yürüterek zekalarını daha süratli geliştirdiğini söylüyor.

Erkek ve Bayan Beyni Arasındaki Farklar Neler?

Kadınlar mı Daha Zeki Yoksa Erkekler mi?

Erkek ve bayan beyni, hem boyut hem de özellik açısından farklılıklar içeriyor. Bu sebepten ötürü aynı vakada dahi her iki cinsin bakış açısında farklılık oluşuyor. Bayan beyninin erkek beyninden daha hafifçe olduğunu söyleyen birtakım uzmanlar, aradaki bu farkın zekaya bir tesiri olmadığını korumak için çaba sarfediyor. Uzmanlara gore erkek beyni bayan beynine gore daha analitik düşünebiliyor. Bayan beyni ise sanat ve toplumsal alanda gelişmiş olduğundan, hanımefendiler günde 10 binden çok kelime kullanabiliyor.

Bayan zekası mı erkek zekası mı?

Yapılan son araştırmalarda erkek zekasının hanımdan 4 puan çok olduğunu ortaya koymuştur. Matematik yönünden gelişmiş olan erkek beyni analitik yönden üstün çıkarken, toplumsal yönden ise hanımefendilerin arkasında kalmaktadır.

Bayan ve erkek beyni arasındaki farklar nedir?

Erkek ve bayan beyni arasındaki en büyük fark, sinir bağlantılarının daha farklı yerlerde olmasıdır. Erkekte ön ve arka tarafta bulunan sinir bağları, hanımlarda sağ ve sol lobda yer verilmiştir. Bunun haricinde erkek beyninin analitik, bayan beyninin ise toplumsal yönünün gelişmiş olması aralarında ki bir öteki farktır.

Zekaya cinsiyet tesir eder mi?

Yapılan çalışmalara gore zekaya cinsiyetin değil çevresel etkenlerin tesir etmiş olduğu görülmüştür. Bu nedenle yetişme biçimi ve çevre kişinin zekasını direkt etkilemektedir.

Zeka geni kimden gelir?

Zeka geni çocuğa x kromozomuyla aktarılmaktadır. Anneden 2x, babadan ise 1x kromozomu alan evlatların zekaları anneden gelmektedir.

Her insanın zekası eşit mi?

Hepimiz aynı zekaya sahip değildir. Dost çevresi, aile, eğitim, izlenilen film ve diziler, okunulan kitaplar gibi pek çok unsur zekanın gelişmesi yönünden etkilidir.

Zekanın yüzde kaçı genetik?

Çalışmalara gore zekanın %75’i genlerden, %25 ise çevresel etkenlerden gelmektedir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*