Hindistan’da Yaşayan Dinler – Hindistan’da Dini Yaşam

Hindistan’da Bulunan Dinler

Ülke nüfusunun 1,3 milyar olduğu Hindistan’da kaç dinin var olduğu merak ediliyor. Çin’den sonrasında dünyanın en kalabalık ülkesi olarak ikinci sırada yerini alan Hindistan, dini inancıyla da merak mevzusu oluyor. Fazla çok insanı bir arada barındırmakta olan Hindistan’da dini son derece çeşit çeşit. Hindistan’daki dinler birbirinden değişik yakarma şekillerine sahiptirler. Vakti vaktinde Müslümanların kontrolünde olan bu ülke, sonradan İngiliz sömürgesi, şimdilerde ise Hinduların egemenliğindedir.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Bu karmaşık yapı yardımıyla Hindistan dinleri bu biçimde değişiklik göstermiştir. Bakılmış olduğu vakit dünya üstünde değişik renkleri bir arada bulunduran, dinlerin en çeşit çeşit olduğu, pek çok dilin konuşulmuş olduğu ülkeler sıralamasında ilk sırada gelir. Farklılıklardan ötürü gezilmesi gerekmekte olan bir ülkedir. Bu nedenle içeriğimizde ise sizler için Hindistan’da kaç din var sorusunu yanıtlayacağız.

1. Hinduizm

Hindistan'daki Dinler

Hindistan’ın dini olarak kabul edilen Hinduizm en bilinen olan inanıştır. Bakılmış olduğu vakit Hinduizm bir dinden ziyade gelenekler ve yaşayış biçimleri ile harmanlanan bir inanış biçimidir. Tek tanrılı din olmayan Hinduizm’in çoğunluk tarafınca inanılmış olduğu 3 büyük tanrısı vardır. Bunlar; Rama, Şiva ve Vişnu’dur. Bu üçünün haricinde değişik tanrılara olan inançlar da söz mevzusudur. Doğal olarak tanrılara ehemmiyet verdikleri kadar uğruna bayramlar düzenledikleri güneş, ay, nehirler, dağlar, maymunlar ve inekleri de mukaddes sayıyorlar. Hindistan nüfusunun %80 oranında mensup olduğu Hinduizm dini ülkenin en kuvvetli inancıdır. Bu din dünya genelinde en büyük 3. dini olarak bilinen bişeydir.

2. İslam

Hindistan’da pek çok dinin bir arada yaşanmasından ötürü birbirlerinin inançlarına saygı, en üst düzeydedir. İslam dini Hindistan’da her bölgeye yayılmıştır. Müslümanların ibadetlerinden kabul edilen kurban Hindistan’da inek yerine daha farklı hayvanları keserek yapılmaktadır. Hindistan’da ikinci büyük din olarak kabul edilen İslamiyet, Gazeli Mahmud’un Hindistan’a düzenlemiş olduğu seferlerle gelmiştir. Hindistan, Endonezya ve Pakistan’dan sonrasında en fazla Müslüman’ın bulunmuş olduğu üçüncü ülkedir. Müslümanlık Hindistan’da Hinduizm’den sonrasında en gösterim din olarak kayıtlara geçilmiştir. Hindistan’ın %13,5’lik kesimi Müslümandır. Günümüzde şu an İslam tarihinin en büyük 3. topluluğu Hindistan topraklarında yaşamaktadır.

3. Sihizm / Sihklik

Hindistan tarihinde siyasal ve askeri olarak mühim bir yere sahip olan Sihler, Guru Nanak Dev’in kuruculuğunda 1500’lü senelerde dünyaya gelmiştir. Bakılmış olduğu vakit Hinduizm ve İslamiyet’in ortak bir paydası olduğu düşünülse bile bu dine sahip olanlar Hinduizm ve Müslümanlığı reddederek öğretilerin doğrudan tanrı tarafınca geldiğini savunurlar. Sihizm dini çoğu zaman Hindistan’ın Punjab bölgesinde görünmektedir. Sihizm dinine mensup bireyler, 5 kötülüğün olduğunu savunurlar. Bunlar; ego, kösnü, hiddet, hırs ve maddi bağlılık. Tanrının bir insan olduğunu düşünmezler fakat her insanın tanrının oğlu olduğunu düşünürler. Bu dine mensup olanları ayırmak son derece basittir. Asla kesilmemiş saçları ve sakallarıyla, relax giysileriyle kolay bir şekilde kendilerini belli ederler. Fazla boş konuşmanın yasak olması sebebiyle sessiz ve relax, derin insanoğlu olarak görülürler. Hindistan’da yaşayan insanların %1,9’u Sihizm dinine inanmaktadır.

4. Hristiyanlık

Hindistan’da Hristiyan dinine inanan insanoğlu buraya Hz. İsa’nın inancını yaymak için gönderilmiş olduğu 12 kişiden kabul edilen Thomas’ın geldiğini inanılır. Bununla birlikte birtakım bireyler Bartholomeo olduğunu düşünse de kitaplara gore 1544’de Francis Xavier ile Hindistan üstünde Hristiyanlık dini yayılmaya adım atmıştır. Günümüzde ise ülkede pekçok pek çok Hristiyan mezhebi bulunmaktadır. Nüfusun yalnızca %2,3’lik kısmının inanılmış olduğu ve Hindistan’daki dini inanışlardan kabul edilen Hristiyanlık ülkenin en bilinen 3. dini konumunda yer almıştır.

5. Budizm

Hinduizm’in bir kolu olan Budizm, Asya’nın bir çok ülkesine yayılmıştır. Hinduizm’in kıymet yargılarına benzer olan bu inancın iki temel kuralı vardır; hiçbir şey rastlantı olmadığı, her şeyin tabiat ananın gücünün yanında bir karma oluşu ve devamsızlık ilkesidir. Devamsızlık ilkesine gore birtakım dönüşümler öbürlerinden fazla daha uzun sürse de her şey sonsuz bir döngü içerisinde değişime tabidir. Hindistan’da minimum genel olan Budizm dini, ülkede %0,7 oranında yayılmayı başarmıştır. Bu dine inanan insanların giyindikleri turuncu renkli giysiler kendilerini fazlası ile belli etmektedir.

Hindistan’da hangi dinler insanlar tarafından çok tercih edilmektedir?

Hindistan’da en bilinen din Hinduizm’dir. Hinduizm’den sonrasında ülkede en bilinen olan ikinci din İslam’dır. Müslümanlık Pakistan ve Endonezya’dan sonrasında en kalabalık Hindistan’da görünmektedir.

Hindistan kaç din?

Hindistan’da çoğunluk olarak 5 din yer almıştır. Hindistan’da yer edinen dinler; Hinduizm, İslam, Sihizm/Sihklik, Hristiyanlık, Budizm’dir.

Hindistan’da kaç tane tanrı var?

Hindistan’ın en bilinen dini olan Hinduizm’de 3 büyük tanrının (Rama, Şiva ve Vişnu) bununla beraber pek çok değişik tanrı yer almıştır.

Hintliler Allahü teâlâ’a inanır mı?

Hindistanlıların en fazla inanılmış olduğu Hinduizm’de Brahman olarak malum yüce bir yaratıcıya inanış vardır. Bunun haricinde Hristiyan ve Müslüman olan Hintliler Allahü teâlâ’a inanırlar.

Hindulara gore inek neden mukaddes?

Hindulara gore inek mistik bir hayvandır ve onu gören şahıs o gününü rahat bir halde geçirir. Hindular inek gördüğünde tıpkı bir azizin duasını almış gibi hissederler. Bu nedenle Hindistan’da inekler fazla kutsaldır ve eti yenmez.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*