Havayolu Taşımacılığı: Trendler, Avantajlar ve Dezavantajlar

Kullanımı Yaygınlaşan Bir Lojistik Çeşidi Olarak Havayolu Taşımacılığı

Küreselleşen Dünya’da internasyonal etkileşimin ve ticaretin artması neticesinde havayolu taşımacılığına talep de gittikçe artıyor. Artan talepler hava yolu taşımacılığının gelişmesini, sektörün büyümesini sağlıyor. Hızla gelişen teknolojinin gelişmesi ile hava taşımacılığında yazışma ve koordinasyon kabiliyetleri artarken yeni ve daha etkin hizmet sunum seçenekleri devreye giriyor. 

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Gerek ulusal gerek ise internasyonal ticarette ürünlerin vaktinde teslim edilmesi, günümüz koşullarında alan kişi memnuniyetini belirleyen en mühim etkenler içinde yer ediniyor. Hızla gelişen teknolojinin gelişmesi, taleplerin süratli bir halde vakit ve mekânı bağımsız yapılabilmesi, ürünlerin de süratli biçimde müşteriye erişmesi beklentisini doğuruyor. Havayolu taşımacılığı süratli teslimatta öteki taşımacılık türleri içinde birinci sırada yer ediniyor. Bununla beraber geniş gövdeli uçakların üretimi, hava taşımacılığının öneminin daha da artacağını gösteriyor. Pekala, bu taşımacılığın kapsamı ve avantajları nedir? 

Havayolu Taşımacılığının Özellikleri ve Avantajları

Kıtalararası yük taşımacılığında öne çıkan havayolu taşımacılığı hız ve güvenlik bakımından en yüksek puana sahip olan taşıma çeşididir. Ek olarak taşıma için havaalanları haricinde değişik bir yol yatırımı yapılması gerekmemesi de bu taşıma türünün avantajları arasındadır. 

Havayolu taşımacılık hizmetinin gözle görülen bir özelliği talep dalgalanmalarına karşı dinamik olmamasıdır. Uçuşta boş kalan koltuk veya taşıma bölümleri satış fırsatı Tamamıyla kaybolur. Bu özelliği nedeniyle havayolu işletmeleri kapasitelerini tesirli bir halde yönetebilir olmalıdır. Aksi durumda birim maliyetlerin artması söz mevzusudur.   

Havayolu hizmetleri çoğu zaman tek bir müşteri-firma için değil toplu hizmet olarak sunulur. Bu nedenle muhtemel olduğunca fazla müşterinin memnuniyetini edinmek havayolu işletmelerinin başarısı bakımından ehemmiyet taşır. 

Havayolu Taşımacılığı Hangi Tarafları ile Dezavantaja Sahip

Uzun mesafeler için hız bakımından gerek yük gerek ise yolcu taşımacılığında hava yolu taşımacılığı avantajlı olsa bile birim taşıma maliyetleri yüksektir. Bu nedenle uzun mesafelerde daha fazla minik hacimli ve kıymetli yüklerin havayolu ile taşınması tercih ediliyor. Büyük yüklerin taşınması için birim maliyetin yüksekliği nedeni ile hava yolu çoğu zaman tercih edilmiyor.

Teknik aksaklıklar nedeniyle uçuşların iptal edilmesi veya gecikmesi söz mevzusu olabilir. Ek olarak havayolu taşımacılığında hava koşulları da uçuşların gecikme yapmasına veya iptal edilmesine neden olabiliyor. Uçuş gecikmeleri ve iptalleri birim maliyetleri artırıyor, algılanan hizmet standardını düşürebiliyor.

Hava taşımacılığında kara ulaşım araçları ile geçirme gerektiğinden yüklerin bikaç defa yükleme-boşaltma yapılması gerekebiliyor. Bu da hava taşımacılığı için bir dezavantaj oluşturabiliyor. 

Havayolu Taşımacılık Sektörünün Kapsamı

Kapsamlı bir paydaş ve bileşen yapısı olan havayolu lojistik sektörü kapsamında yer edinen belli başlı hizmetler, birimler ve işletmeler şunlardır:

  • Havaalanları konum, saha, altyapı ve üstyapıları 
  • Havaalanı ve havayolu işletmecilikleri
  • Hava trafik kontrol hizmetleri, 
  • Bakım, ikram ve eğitim hizmeti firmaları ve ekipleri 
  • Lojistik firmaları
  • Havacılık faaliyetlerinin ulusal ve internasyonal kurallara bakılırsa koordinasyonu ve denetimi faaliyetlerini kapsamaktadır.

Havayolu Taşımacılığında Verimi Tesir eden Etkenler 

Havaalanları bina, tesis gibi donatıları içermekte olan ve uçakların iniş ve kalkıştaki hareketlerini yapmış olduğu sahayı ifade ederken; havalimanları ise yurt içi veya yurt dışı havayolu taşımacılığı için lüzumlu olan teknik ve ticari kuruluşların bütününü ifade eder. Havalimanları bütün yapının yerleştirilmesini, işletilmesini ve geliştirilmesini elde eden bir işletmedir. Havalimanlarında yük indirme-bindirme ve taşıma hizmetlerinin aksaması hava taşımacılığının hız avantajını negatif etkileyebilir.

Havaalanlarının kent merkezinin haricinde olması ve her yerde olmaması nedeni ile hava taşımacılığında karayolu ile aktarma yapılması gerekmektedir. Aktarma işlemleri hem yolcu hem de yük taşımalarında söz mevzusu olmakta. Taşınan malların havaalanından kara ulaşım araçları ile hinterlant bölgeye taşınması gerekmektedir. Bu aktarmaların hızı ve kalitesi hava taşımacılığının hızını ve standardını etkisinde bırakır. Havaalanlarının teknik yeterlilikleri, alan büyüklüğü, altyapı ve üstyapıları bu transferler için ehemmiyet taşır. Havayolu taşımacılığının hızını tesir eden öteki havalimanı özellikleri şöyleki sıralanabilir: 

  • Havalimanının depolama kapasitesi
  • Havalimanının aktarma fonksiyonu,
  • Teknolojik yeterlilik düzeyi, 
  • Kafi ekipmana sahip olması
  • Geniş alana sahip olması gibi özelliklere bağlıdır. 
  • İçinde yer edinen taşıma firmaları

Esalco Lojistik, vaktinde gerçekleşen teslimatın günümüz koşullarında önemini bilerek, hava taşımacılığında tecrübesini ve uzman ekibini etkin bir halde kullanıyor. Müşterilerinin iş verimi ve prestijleri bakımından kıymetli olan sevkiyatların süratli ve kaliteli gerçekleştirilmesi için geniş acente ağı ile hizmet veriyor. Sektör sıralaması olmaksızın Dünya’nın mühim ticari noktalarına havayolu taşımacılığı ile en ekonomik ve rekabetçi fiyatlar sunmaya çalışır iken, nakliye bedellerini alan kişi gereksinimleri doğrultusunda belirliyor. Esalco Lojistik, teknoloji, eğitim ve çözüm odaklı hizmet anlayışı, uzman ekibi, geniş acente ağı ve saydam güvenilir ilkeleri ile hizmet veriyor. Siz de en güvenilir taşımacılık şekilleri için Esalco Lojistik’in ustalaşmış ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*