Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Gebelik, hayatınızın en hususi dönemlerinden birisidir ve bebeğinizin sağlığı için sıradışı biçimde beslenmek son aşama {önemlidir}. Gebelik sürecinde, sıhhatli bir beslenme programı benimsemek, anne ve bebeğin sağlığı için yaşamsal ehemmiyet taşır. Fakat, birtakım yiyecekler gebelik esnasında riskli olabilir ve tüketilmemesi tavsiye edilir. Bundan dolayı, gebelik esnasında beslenmenize dikkat etmek ve sıhhatli yiyecekleri tercih etmek {önemlidir}.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Bu makalemizde, gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen gıdaları ve sebeplerini ele alacağız. Ek olarak, gebelik esnasında beslenme hakkında sıkılıkla sorulan sorulara yanıtlar vereceğiz. Haydi, “Hamilelikte Tüketilmemesi Gerekmekte olan Gıdalar” makalemizi okuyarak, sıhhatli bir gebelik süreci için lüzumlu olan detayları edinelim.

İşte hamilelikte tüketilmemesi gerekmekte olan gıdalar…

Pişmemiş yada Azca Pişmiş Et

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Pişmemiş yada azca pişmiş et gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen yiyeceklerin önderlik yapar. Pişmemiş et, bilhassa toksoplazma ve listeria bakterileri için bir risk faktörüdür. Bu bakteriler, bebeğin büyümesini ve gelişmesini negatif etkileyebilir ve belkide birtakım durumlarda düşüklere ve erken doğumlara sebep olabilir. Gebelik esnasında tüketilecek etlerin, Tamamıyla pişirilmiş olması tavsiye edilir.

Pişmemiş Balık ve Kabuklu Deniz Ürünleri

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Pişmemiş balık ve kabuklu deniz ürünleri, gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen öteki gıdalar arasındadır. Bu besinlerin bazıları, cıva seviyelerinin yüksek olması sebebiyle tehlikeli olabilir. Ek olarak, bu besinlerin bazıları da toksoplazma ve listeria bakterileri için bir risk faktörüdür. Gebelik esnasında tüketilecek balık ve kabuklu deniz ürünleri, Tamamıyla pişirilmiş olmalıdır.

Pişmemiş Süt ve Süt Ürünleri

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Pişmemiş süt ve süt ürünleri, gebelik esnasında tüketilmemesi tavsiye edilen bir öteki gıdadır. Pişmemiş süt ve süt ürünleri, listeria bakterileri için bir risk faktörüdür ve bu bakteriler bebeğin sağlığını negatif etkileyebilir. Bundan dolayı, pastörize edilmiş süt ve süt ürünleri tüketmek daha güvenlidir.

Taze Sıkılmış Meyve Suları

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Taze sıkılmış meyve suları, gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen öteki gıdalardandır. Bu meyve suları, pişmeden meyvelerden yapıldığı için toksoplazma ve listeria bakterileri için bir risk faktörüdür. Ek olarak, taze sıkılmış meyve suları, çok oranda şeker içerebilir. Bundan dolayı, gebelik s

Alkol

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Hamilelik sürecinde kümülatif alkol tüketimi erken doğum ve düşük tehlikesiyle karşı karşıya getirir. Bundan dolayı hamilelik süresinde alkol tüketiminden kaçınmalısınız. Alkol tüketiminin bununla beraber sigara tüketimi bebeğinizin gelişimini negatif yönde etkileyecektir.

Cips ve Patates Kızartması

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Hamilelerin cips ve patates kızartmasını fazla çok tüketmemeleri tavsiye edilir. Alman bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmaya gore patates cipsinin içinde bulunan maddelerin kanser yapıcı özelliğe sahip olduğunu belirtmişlerdir. Hamilelerin ve emziren annelerin patates cipsi ve benzeri hazır kızartılmış ürünleri tüketmemeleri tavsiye edilmektedir.

Hamilelikte Riskli Olabilecek Gıdalar

Yüksek Civa İçeren Balıklar

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Yüksek civa içermekte olan balıklar, gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen gıdalardan birisidir. Balıkların civa seviyeleri, çevresel kirlilik sebebiyle yüksek olabilir ve bu, bebeğin sağlığı için zararı dokunan olabilir. Bundan dolayı, gebe hanımefendilerin albacore ton balığı, köpek balığı, kılıçbalığı gibi yüksek civa içermekte olan balıklardan kaçınması tavsiye edilir. Daha güvenilir alternatifler içinde, bilhassa minik balıklar (mesela somon, sardalye ve uskumru) yer verilmiştir.

Pişmemiş Sebze

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Birtakım pişmeden sebzeler, gebelik esnasında tüketilmesi önerilmeyen öteki gıdalar arasındadır. Bu sebzeler, toksoplazma bakterileri için bir risk faktörüdür. Bilhassa, pişmeden veya azca pişmiş taze fasulye, lahana, turp ve brokoli gibi sebzelerde toksoplazma riski daha yüksektir. Bundan dolayı, bu sebzelerin Tamamıyla pişirilmesi tavsiye edilir.

Baharat

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Birtakım baharatlar da gebelik esnasında riskli olabilir. Bilhassa, ödem yapabilen baharatlar, gebe bayanlar için risk oluşturabilir. Bu baharatlar içinde tuz, biber, kimyon, tarçın ve baharatlı soslar yer almaktadır. Bu baharatların tüketimi sınırlanmalı yada Tamamıyla kaçınılmalıdır.

Yüksek A Vitamini

Hamilelikte Tüketilmemesi Gereken Gıdalar

Yüksek oranda A vitamini içermekte olan gıdalar da gebelik esnasında tüketilmemesi tavsiye edilen gıdalar arasındadır. Çok fazla oranda A vitamini alımı, doğum kusurları ve öteki sıhhat problemlerine sebep olabilir. Bundan dolayı, gebe hanımefendilerin, karaciğer, havuç, kabak gibi yüksek oranda A vitamini içermekte olan gıdaları çok fazla tüketmemesi tavsiye edilir.

Pastörize edilmemiş süt ürünleri güvenilir midir?

Gebe bayanlar, pastörize edilmemiş süt ürünlerinden uzak durmalıdır. Pastörize edilmemiş süt ürünleri, listeria bakterileri için bir risk faktörüdür. Bu bakteriler, bebeğin sağlığını negatif etkileyebilir. Pastörize edilmiş süt ve süt ürünleri daha güvenilir bir seçenektir.

Hangi meyveler tüketilebilir?

Gebe bayanlar, taze meyveleri güvenilir bir halde tüketebilirler. Fakat, meyveleri yıkamak ve kabuklarını soyarak tüketmek {önemlidir}. Ek olarak, birtakım meyveler, bilhassa pişmeden yenildiğinde, toksoplazma bakterileri için bir risk etkeni olabilir. Bundan dolayı, gebe hanımefendilerin pişmeden meyvelerden yapılan suları tüketmemesi tavsiye edilir.

Hamilelikte pişmeden sebzeler yenebilir mi?

Gebelik esnasında pişmeden sebzeler yemekten kaçınmak en iyisidir. Pişmemiş sebzeler, toksoplazma bakterileri için bir risk faktörüdür. Bundan dolayı, sebzelerin Tamamıyla pişirilmesi tavsiye edilir. Fakat, şayet sebzeleri pişmeden olarak tüketmek isterseniz, iyice yıkayarak ve kabuklarını soyarak tüketmeniz tavsiye edilir.

Hamilelikte hangi balıklar tüketilmemelidir?

Gebe bayanlar, yüksek civa içermekte olan balıklardan uzak durmalıdır. Bu balıklar içinde kılıçbalığı, köpek balığı ve albacore ton balığı yer almaktadır. Daha güvenilir alternatifler içinde, somon, uskumru, sardalye ve hamsi gibi minik balıklar bulunur.

Hamilelikte alkol tüketilebilir mi?

Gebe hanımefendilerin alkol tüketmemeleri tavsiye edilir. Alkol, bebeğin sağlığını negatif etkileyebilir ve doğum kusurlarına sebep olabilir. Gebe hanımefendilerin alkolden Tamamıyla kaçınmaları tavsiye edilir.

Hamilelikte kafein tüketilebilir mi?

Gebe bayanlar, kafein tüketimini sınırlamalıdır. Çoğunlukla, günlük kafein alımı 200 mg’ın altında olmalıdır. Bu miktar, bir fincan kahve yada iki bardak çay ile sınırlıdır. Fakat, her bayan değişik olduğundan, hekiminiz ile kafein tüketim miktarınızı konuşmanız tavsiye edilir.

Hamilelikte fast food tüketilebilir mi?

Gebe hanımefendilerin fast food tüketiminden kaçınmaları tavsiye edilir. Fast food yiyecekleri, çoğu zaman yağlı ve tuzlu olduğundan sıhhatli bir beslenme programı için yeterli değildir. Gebe hanımefendilerin sıhhatli yiyecekler tüketmeleri ve fast food tüketimini muhtemel olduğunca sınırlandırmaları tavsiye edilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*