Gidenlerin Hayran Kaldığı Dünyanın En Güzel 17 Şehri

Dünyadaki En Güzel Şehirler

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Değişik ülkelerin gazetelerinde veya dergilerinde her sene dünyanın en güzel şehirleri adlı bir içerik yer almaktadır. Bu aslına bakarsak bir yarışma gibi adlandırılır fakat aslına bakarsak o şehirlerin gerçek güzellikleri yansıtılarak bir nevi reklamı yapılır. Bu şehirlerde aslına bakarsak bu reklamı hak eden şehirlerdir. Pekala, hakikaten dünyadaki en güzel şehirler muhteviyatında hangi şehirler yer almıştır?

İşte yaşayanların ve gidenlerin fanatik kalmış olduğu dünyanın en güzel şehirleri;

1. Cape Town – Güney Afrika

En Güzel Şehirler

Dünyanın en güzel şehirlerinden önde gelen Cape Town gerek gezinsel mekanları, gerek ılıman iklimi, adrenalin dolu aktiviteleri ile turistlerin uğrak yeri haline gelmiştir. Cape Town Güney Afrika Cumhuriyeti’nin üç başkentinden birisidir. Nüfusu ortalama 3.500.000 olup ortalama 500 bin – 1 milyon Müslümanın yaşamış olduğu bir şehirdir. Afrika kıtasının Avrupa’ya en uzak ucundadır. Şehirde ortalama 300 Türk yaşamaktadır. Cape Town, Güney Afrika’nın nüfus açısından en büyük ikinci şehridir. Cape town, Güney Afrika’nın tam güneybatı ucunda yer almaktadır. Cape Town’da Afrika, Hollanda ve İngiliz kültürleri harmanlanmıştır.

2. Vancouver – Kanada

En Güzel Şehirler

Bir fazla meşhur film ve dizilere, olimpiyat ve dünya şampiyonasına ev sahipliği meydana getiren, bünyesinde değişik etnik grupları barındırmakta olan dünyanın güzel şehirleri içinde yer edinen Vanouver kelimenin tam anlamıyla bir metropoldür. Vancouver kozmopolit bir kent ve buradaki nüfusun %60’ı Asya kökenli. Vancouver yeni bir yerleşim. Şehirde eski zamanı binaları görmeniz pek imkansız. Vancouver’a geldiğinizde Granville Adasınıve köprüsünü görebilirsiniz. Burada fazla büyük bir yat limanı da mevcut olan. Gökdelenler çoğu zaman cam malzemeyle dizayn edilmiş.

3. Venedik – İtalya

En Güzel Şehirler

Venedik için yeryüzünün en güzel şehridir desek yalan olmaz herhalde. Zamanı, naturel güzelliği ve mükemmel mimarisiyle meşhur Venedik’in dünyanın en güzel şehirleri içinde olması kaçınılmazdır. Kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üstüne kuruludur. Kent, kıyı şeridi süresince uzanan Venetian Lagoon bataklığında, Po ve Piave nehirlerinin deltaları arasına kuruludur. Su üzerinde yüzer gibi görünen bu kent kanalları, gondolları ve duygusal turları ile dünyanın en fazla ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Bu şehirde gezilecek bölgeler hakkında daha daha geniş kapsamlı informasyon almak için

4. İstanbul – Türkiye

En Güzel Şehirler

Türkiye’nin ve dünyanın en güzel şehirleri içinde gösterilen İstanbul, pek çok müzisyenin bestelerine, meşhur şairlerin şiirlerine mevzu olmuş olan bir kent. Zamanı yapıtları ve görkemli boğazı ile dünyanın dört bir yanından gelen turistleri kendine fanatik bıraktıran bir yer. Şehirde pek çok müze, saray, sur, hisar gezinsel açıdan İstanbul’a katkı sağlamaktadır. Senenin her mevsimi Türkiye’den ve dünyadan pek çok yerli ve yabancı gezgin şehri ziyarete gelmiş olarak İstanbul’a mühim oranda turizm geliri bırakmaktadır. Geçmişte pek çok toplumun yargı sürdüğü İstanbul, her zaman dünyanın en görkemli ve güzel şehirleri içinde yerini alacaktır.

5. Sidney – Avusturalya

En Güzel Şehirler

Tam bir kültür sentezi, stressiz rahat 7/24 keyifli mekanlarıyla meşhur çağdaş yaşamdan nasıl keyif alınabileceğinin en güzel örneklerindendir Sidney. Avustralya’nın başkenti olmamasına karşın, Sidney pek çok açıdan ülkenin en mühim kenti sayılır. Sidney; kültürü, Dünya’nın en büyük naturel limanı olan Sidney Limanı ve sahilleriyle gidilebilecek dünyanın en güzel gezinsel şehirlerden biri olarak kabul edilmektedir.2000 Dünya Yaz Olimpiyatlarına da ev sahipliği yaparak popülaritesini birazcık daha arttırmış ve kendinden başarıyla söz ettirmeyi başarmıştır.

6. San Francisco – Amerika

En Güzel Şehirler

Kent merkezinin sürekli olarak sisle kaplandığı meşhur tepelerinden kentin görkemli manzarasıyla, baş döndüren gökdelenleriyle, eski zamanı evleriyle meşhur dünyanın en güzel şehirleri arasına girmeyi başarmış dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi… Günümüzde San Francisco bir internasyonal finans, ulaşım ve kültür merkezidir. Kent ek olarak yaz sisleri, dik kayaları, garip tramvay sistemi, Çin mahalleleri ve içlerinde Golden Gate Köprüsü’nü de bulunduran çağdaş ve Viktorya Mimarisi ile popüler bir turizm merkezidir.

7. New York – Amerika

En Güzel Şehirler

Hiç uyumayan kent adını almış olmasından da anlaşılacağı suretiyle 24 saat yaşamın durmadığı, turistlere çekici gelen New York, dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Kent; tecim, finans, medya, sanat, moda, araştırma, teknoloji, eğitim ve eğlence sektöründe mühim katkı yaptığından ötürü küresel şehir olarak anılmaktadır. Mühim bir internasyonal dış ilişkiler merkezi olan şehir, Birleşmiş milletler genel merkezine de ev sahipliği yapmaktadır ve dünyanın kültür başkenti olarak tanımlanır.

8. Tokyo – Japonya

En Güzel Şehirler

Tokyo, dünyayı kendisine fanatik bırakan şehirlerin başlangıcında gelmektedir. Öyleki ki, bu şehre ziyarete, gezmeye veya iş amaçlı gelen her kim olursa olsun, şehrin havasına kendisini kaptırmadan yapamamaktadır. Son derece renkli olan bu şehirde fazla güzel zamanlar geçireceğinizden güvenilir olabilirsiniz.

9. Rio De Janeiro – Brezilya

En Güzel Şehirler

Rio dendiği zaman akla ilk gelen her yıl düzenlenen karnavaldır. Bu karnaval yardımıyla binlerce insan Rio’yu ziyaret etmektedir. Dünyanın en güzel şehri içinde olmasında bu karnavalın önemi büyüktür. Ortalama 1200 km2’lik bir alanı kaplar ve Brezilya’nın en süratli büyüyen ve en kalabalık şehirlerinden birisidir.

10. Floransa – İtalya

En Güzel Şehirler

Sanat şehri olarak adlandırılabilecek bir fazla meşhur sanatçının yaşamış olduğu dünyanın güzel şehirlerinden birisi de Floransa’dır. Kent kültürel, finansal, sanat içerikli ve mimari bir mücevher olarak kabul edilir. Her sene milyonlarca turistin ziyaret etmiş olduğu dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Floransa, sizi kendisine aşık edecektir.

11. Roma – İtalya

En Güzel Şehirler

Avrupa’nın en eski şehirlerinden bir tanesi olan Roma, günümüzde dünyanın en güzel şehirleri içinde yer almıştır. İtalya’nın başkenti Roma’da gezi ve gezilecek bölgeler açısından son derece varlıklı bir şehirdir. Antik dönemden bu yana 3.000 senelik görkemli tarihiyle, sadece Avrupa’nın değil dünyanın da merkezi olmuş şehirlerden birisi olan Roma’da fazla çok görülmesi gerekmekte olan mekan ve zamanı yapı mevcuttur.

12. Barcelona – İspanya

En Güzel Şehirler

Zamanı yapıları ve naturel güzelleriyle bir fazla ziyaretçinin dikkatini çekmeyi başarmış olan bu kent dünyanın en güzel şehirleri arasına girmeyi başarmıştır. Kendine göre kültürü ve güzelliğiyle ün meydana getiren Barcelona’nın, Gaudi’nin başını çekmiş olduğu modernizm akımıyla planlanmış, 1900’lerden kalma ızgara Plan Yapmış çağdaş kısmı ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalancadır. 1992 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapmıştır. Avrupa Birliği sınırları içindeki altıncı büyük metropoliten alandır.

13. Sevilla – İspanya

En Güzel Şehirler

Duygusal, gizemli, relax bu kent sizi içerisine çekmeyi fazla iyi başarıp güzelliği pek fazla insan tarafınca fark edilmiştir. Bir iç liman olarak Endülüs’ün en mühim ve İspanya’nın dördüncü büyük kentidir Sevilla. Geçmişte de bir kültür merkezi, Müslüman İspanya’nın başkenti ve Yeni Dünya’ya düzenlenen bulgu seferlerinin başlangıç noktası olarak ehemmiyet taşır.

14. St. Petersburg – Rusya

En Güzel Şehirler

Dostoyevski romanlarına mevzu olan pek fazla meşhur yazarın eserlerinde yaşam gören St Petersburg kültür sanat merkezi ve güzelliğiyle ünlüdür. Geniş bulvarları, dingin suları, köprüleri ve çarlık mimarisinin birtakım örnekleri, şehrin Şimal’in Venedik’i olarak anılmasına sebep olmuştur. Şehirdeki Hermitage Müzesi çarların geniş hususi sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapar ve dünyanın en büyük müzelerinden birisidir.

15. Krakow – Polonya

En Güzel Şehirler

Kralların şehri olarak malum, Polonya’nın kalbi olarak isimlendirilmiştir. En mühim özelliği sokaklarının buram buram tarih kokmasıdır. Krakow, geleneksel olarak ülkenin bilim, kültür ve sanat merkezi olmuştur. Yerli ve internasyonal turizm yöntemiyle yılda yedi milyon turisti ağırlamaktadır.

16. Paris – Fransa

En Güzel Şehirler

Paris, dünya genelinde turistlerin en fazla ziyaret etmiş olduğu şehirlerden birisidir ve nerede ise her insanın “Pırıltılı Kent” olarak tanımladığı bu güzel kent, zamanı, mimari, kültürü ve romantizmi ile ünlüdür. Paris, bununla beraber moda ve sanatın da kalbi olarak kabul edilir.

Paris’in en meşhur yapılarından önde gelen Eiffel Kulesi, dünyanın en yüksek demir kulesidir ve Paris’in sembolü olarak kabul edilir. Kent, ek olarak dünya genelinde tanınmış sanat müzelerine de ev sahipliği yapar, bilhassa de Louvre Müzesi, dünyanın en büyük ve en meşhur sanat müzelerinden birisidir ve Mona Lisa gibi pek fazla meşhur eseri barındırır.

17. Amsterdam – Hollanda

En Güzel Şehirler

Amsterdam, Hollanda’nın başkenti ve ülkenin en gezinsel şehirlerinden birisidir. Kent, bisiklet yolları, kanalları ve renkli evleri ile ünlüdür. Ek olarak, Amsterdam’da özgürleşme hareketleri, sanat ve kültür de son derece insanlar tarafından çok tercih edilmektedir.

Amsterdam, Hollanda’nın zamanı merkezi olan “De Wallen” bölgesi ile ünlüdür. Bu bölge, Amsterdam’da en eski bölge olarak kabul edilir ve kanalları, kafeleri ve renkli evleri ile turistlerin kümülatif ilgisini çeker. Amsterdam’da ek olarak Anne Frank Evi, Van Gogh Müzesi ve Rijksmuseum gibi mühim sanat müzeleri de bulunur.

Dünyanın en duygusal şehirleri hangileridir?

Paris, Venedik, Roma, Prag, Floransa, Buenos Aires ve Lizbon gibi şehirler, duygusal seyahatler için popüler destinasyonlardır.

Dünya genelinde en çok ziyaret edilen şehirler hangileridir?

Bangkok, Londra, Paris, Dubai, New York ve Singapur gibi şehirler, senelik gezgin sayısı bakımından en fazla ziyaret edilen şehirler içinde yer almıştır.

Dünyanın en güzel zamanı şehirleri hangileridir?

Roma, İstanbul, Floransa, Sevilla, Krakow ve Prag gibi şehirler, zamanı yapıları, sanat eserleri ve kültürel mirası ile ünlüdür.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*