Fondöten Nedir, Seçimi Nasıl Yapılır, Nasıl Uygulanır?

Fondöten Nedir?

Fondöten, ciltteki renk eşitsizliklerini gidermek, cilt tonunu düzeltmek ve makyajın daha kalıcı olmasını edinmek için kullanılan bir kozmetik üründür. Çoğu zaman yüz, boyun ve dekolte bölgesine uygulanır.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Fondöten

Bugün piyasada pek çok değişik fondöten çeşidi mevcuttur. Sıvı, krem, stick, toz, köpük ve sprey gibi değişik formüller arasından seçim yapabilirsiniz. Ek olarak, cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza yeterli olan çeşit çeşit özelliklere sahip fondötenler de mevcuttur. Mesela, matlaştırıcı, nemlendirici, yağ kontrol edici, anti-aging gibi özellikleri olan fondötenler bulunmaktadır.

Fondötenin cildinize yeterli rengini seçmek de son derece {önemlidir}. Doğru renk seçimi, cildinizin naturel görüntüsünü koruyacak ve makyajınızın daha naturel görünmesini sağlayacaktır. Fondöteninizi seçerken, cilt tonunuz ile uyumlu olan bikaç değişik rengi denemeniz tavsiye edilir.

Fondöten Seçimi Nasıl Yapılır?

Cilt tipinizi belirleyin: Yağlı, kuru, karma yada kırılgan cilt tiplerine sahip olabilirsiniz. Cilt tipinizi belirlemek, doğru fondöten seçimi için {önemlidir}. Yağlı ciltler için mat ve yağ içermeyen fondötenler tercih edilirken, kuru ciltler için nemlendirici özellikli fondötenler daha yeterli olabilir.

Tonunuzu belirleyin: Fondöten tonu, cildinizin tonu ile uyumlu olmalıdır. Fondöten tonunu belirlemek için cildinizin alt tonunu da bilmelisiniz. Cildinizin alt tonu, sıcak (sarının üstüne pembe) yada soğuk (pembe yada mavinin üstüne sarı) olabilir.

Kapatıcılık düzeyini belirleyin: Fondötenin kapatıcılık düzeyi, cilt kusurlarını örtme seviyesini belirler. Hafifçe kapatıcılık düzeyine sahip fondötenler naturel bir görünüm için uygunken, yüksek kapatıcılık düzeyine sahip fondötenler daha kümülatif bir kapatıcılık sağlar.

Formülü belirleyin: Sıvı, krem, toz yada köpük formdaki fondötenler arasından seçim yapabilirsiniz. Sıvı fondötenler daha hafifçe bir yapıya sahipken, krem fondötenler daha kümülatif bir yapıya sahiptir. Toz fondötenler çoğu zaman yağlı ciltler için tercih edilirken, köpük fondötenler daha hafifçe bir yapıya sahip olduğundan daha naturel bir görünüm sağlar.

Elverişli fiyatlı seçenekleri araştırın: Pahalı bir fondöten daima iyi bir fondöten olmayabilir. Elverişli fiyatlı pek çok kaliteli fondöten seçeneği bulunmaktadır. Marka ve fiyatı göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarınıza yeterli bir fondöten seçin.

Fondöten Rengi Nasıl Seçilir?

 

Fondöten rengi seçmek, cilt tonunuza yeterli olanı bulmak kadar {önemlidir}. Fondöten rengi seçerken, bilek içi yada elinizin üst kısmı gibi cilt tonunuzla aynı renkte olanları denemeniz gerekiyor. Ek olarak, cildinizin alt tonuna da dikkat etmelisiniz. Cildinizin alt tonu soğuk yada sıcak olabilir ve bu da fondöten rengi seçiminde tesirli olabilir. Soğuk alt tona sahip olanlar, pembe alt tonlu fondötenleri tercih etmelidir. Sıcak alt tona sahip olanlar ise sarı alt tonlu fondötenleri tercih etmelidir.

Fondöten Nasıl Uygulanır?

 

Fondöten uygulaması, cildinize naturel bir görünüm kazandırmak için yapmanız gerekmekte olan bikaç adımı içermektedir.

İlk Başta, yüzünüzü temizleyip nemlendirin. Nemlendirici cildinizin daha pürüzsüz görünmesine destek olacaktır.

Fondöteni uygulamadan öncesinde, cildinizi bazla hazırlamak {önemlidir}. Baz, fondötenin daha haddinden fazla uzun süre dayanmasına destek olacak ve cildinizin daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır.

Fondöteni uygulamak için bir makyaj fırçası yada sünger kullanabilirsiniz. Fırça kullanıyorsanız, yüzünüzün ortasından başlayarak dışa doğru yayarak uygulayın. Sünger kullanıyorsanız, süngeri ıslatıp çok suyunu sıkın ve arkasından fondöteni yüzünüze uygulayın.

Fondöten uygulamasının naturel bir görünüm kazanması için, doğru oranda uygulamanız {önemlidir}. Çok uygulama yapmamak için fondöteni ince bir katman durumunda uygulamaya itina gösterin.

Fondöten Uygulama Hileleri

Kuru cilt tipine sahipseniz, likit yada krem ​​fondötenler tercih etmelisiniz. Yağlı ciltler içinse, yağ içermeyen formüllü ve mat tesirli fondötenler daha yeterli olabilir.

Fondöteninizi seçerken, cildinizin rengine yeterli bir renk seçmeye itina gösterin. Fondöteni cildinize uygulamadan öncesinde bileğinizin içerisinde deneyerek rengi kontrol edebilirsiniz.

Fondöteninizi uygulamadan öncesinde cildinizi nemlendirmeniz {önemlidir}. Aksi halde, cilt kuruyabilir ve fondöteninize pürüzlü bir görünüm verebilir.

Fondöteni uygulamak için bir fırça, sünger yada parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Hangi metodu tercih ederseniz edin, fondöteni bütün yüzünüze eşit biçimde dağıtmak için yeterli kadar vakit ayırdığınızdan güvenli olun.

Fondöten uygulamadan öncesinde kapatıcı kullanarak göz altı morlukları ve kızarıklıkları gizleyebilirsiniz.

Fondöteni uyguladıktan sonrasında cildinizde eşit bir görünüm erişmek için bir pudra kullanabilirsiniz. Fakat pudra kullanırken de dikkatli olunmalı ve çok oranda kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Şayet fondöteninizin matlaştırıcı bir tesiri yoksa, T bölgesi gibi yağlı bölgelerinizi matlaştırmak için bir matlaştırıcı sprey yada pudra kullanabilirsiniz.

Hangi Fondöten Fırçası yada Süngeri Kullanılmalı?

Fondöten makyajın en temel adımlarından birisidir ve cildinize pürüzsüz ve kusursuz bir görünüm kazandırmak için kullanılır. Fakat, doğru fondöteni seçmek kadar doğru uygulama metodu de {önemlidir}. Doğru fondöten fırçası yada süngeri kullanarak, fondöteninizi daha iyi uygulayabilir ve daha naturel bir netice elde edebilirsiniz. Pekala, hangi fondöten fırçası yada süngeri kullanmalısınız? İşte size bikaç seçenek:

1. Fırça

Fondöten fırçası, en bilinen kullanılan fondöten uygulama araçlarından birisidir. Fırçalar, pudralı, sıvı yada krem ​​fondötenlerin tümü için kullanılabilir. Bundan dolayı, fırça seçerken, fondöten tipinize yeterli olduğundan güvenli olun.

Kapaklı bir fondöten fırçası, pürüzsüz bir uygulama için idealdir. Fırça, fondöteni cildinize yavaş bir şekilde dağıtır ve daha çok kapsama sağlar. Gene de, fırça kullanırken, fondöteninizi tüylerin üstüne uygulamaktan kaçının ve yüzünüzde naturel bir görünüm erişmek için hafifçe dokunuşlarla uygulayın.

2. Sünger

Fondöten süngeri, fondöteni cildinize uygulamanın en popüler şekillerinden birisidir. Sünger, pudralı yada sıvı fondötenlerin tümü için kullanılabilir ve uygulama sonrası daha naturel bir netice sağlar.

Kuru sünger, daha çok kapsama sağlar ve fondöteni daha kümülatif bir halde uygularken, nemli bir sünger, fondöteni daha hafifçe bir halde uygular. Sünger kullanırken, fondöteni cildinize naturel bir halde dağıtmak için hafifçe vuruşlar yapın.

3. Elinizle Uygulama

Elle fondöten uygulamak, en bilinen kullanılan yöntemlerden birisidir ve naturel bir netice sağlar. Ek olarak, fondöteni cildinize daha süratli ve daha basit bir halde uygulamanıza imkan tanır.

Fakat, ellerinizin naturel yağları fondöteninizin yapısını değiştirebilir, bundan dolayı fondöteninizi hafif bir şekilde uygulayarak başlayın ve daha çok kapsama edinmek için gerektiğinde daha çok ilave edin. Ek olarak, fondöteni cildinize dağıtmak için hafifçe dokunuşlar yapın.

Sıvı Fondöten Nasıl Uygulanır?

Sıvı fondöteni parmaklarınızla uygulamak hakkaten fazla basit. Parmaklarınızla uyguladığınızda cildinize fondöten iyice emiyor ve naturel bir görünüm elde etmiş oluyorsunuz. Veya fondöten fırçası kullanabilirsiniz fakat bu uygulamada her yere eşit bir halde sürmelisiniz. Daire şeklinde hareketlerle fondöteni yüzünüze sürebilirsiniz. Fondöten süngerini de kullanabilirsiniz fakat sünger çoğu zaman fondöteni emecektir bu fazla tercih ettiğim bir metot değildir.

Pudra Fondöten Nasıl Uygulanır?

Yağlı cilt tipiniz var ise kesinlikle mat görüntüye sahip pudra fondöteni kullanmalısınız. Bu biçim pudralar cildinizin parlamasını önleyecektir. Hafifçe ve nazik hareketlerle pudra fondöteni cildinize uygulayabilirsiniz.

En İyi Fondöten Markaları Nedir?

Fondötenler direk cildinize lanse etmiş olduğu için iyi markalar kullanmalısınız. Adını ve ya fazla ucuz gördüğünüz fondötenleri satın almayın. Fondöten mevzusunda hakkaten iyi markalar; Clinique, Estee Lauder, Maybelline, Mac, Kryolan, Loreal, Lancome, Nars’dır. Bu fondötenler son derece güzel ve pürüzsüz bir cilde  sahip olmanıza destek olacaktır.

Fondöten Nasıl Doğru Biçimde Temizlenir?

İlk adım olarak, cildinizi makyaj temizleme ürünleri yada yüz temizleme jeli ile sudan geçirin. Bu adım, fondötenin yüzünüzdeki kalıntılarının temizlenmesine destek sunar ve cildinizi temizler.

İkinci adımda, fondöten kalıntılarını temizlemek için tonik kullanabilirsiniz. Tonik, ciltteki kalıntıları ve yağlı tabakayı temizler, cildinizi arındırır ve ferahlatır.

Üçüncü adımda, cildinizi nemlendirmek için bir nemlendirici kullanın. Nemlendirici, cildinizi besler, nemlendirir ve yumuşatır. Bununla birlikte ciltteki kızarıklığı ve tahrişi azaltabilir.

Son olarak, fondöten fırçası yada süngerinizi doğru biçimde paklayın. Fondöten kalıntılarının birikmesi, fırça yada süngerin cildinizde daha çok kiri ve yağı biriktirmesine sebep olabilir. Fırça yada süngerinizi temizlemek için su ve sabun kullanabilirsiniz. Ek olarak, temizleme spreyleri yada hususi fırça temizleyicileri de kullanabilirsiniz.

Fondöten nasıl seçilir?

Fondöten seçimi yaparken cilt tipinize yeterli bir ürün seçmek {önemlidir}. Ek olarak doğru rengi seçmek de {önemlidir}. Yüzünüzün en geniş noktasındaki cilt renginize yeterli bikaç ton açık ve koyu renkte fondötenleri çene hattınızda deneyerek hangisi daha yeterli olduğunu anlayabilirsiniz.

Fondöteni nasıl uygulamalıyım?

Fondöteni uygulamadan öncesinde cildinizi paklayın, nemlendirin ve arkasından bir primer kullanın. Ondan sonra fondöteni fırça, sünger yada parmaklarınızla uygulayın. İhtiyacınız olan bölgelerde daha çok ürün uygulayabilirsiniz. Fakat çok kullanmak yerine, kat kat uygulamak yerine ince bir kat uygulamak daha doğru olacaktır.

Hangi fondöten fırçası yada süngerini kullanmalıyım?

Fırça yada sünger seçimi bireysel tercihlere bağlıdır. Fakat, sıvı fondöten için sıkıştırılmış süngerler yada makyaj fırçaları en sık kullanılanlar arasındadır. Yoğunluklarına ve şekillerine bakılırsa çeşit çeşit seçenekler mevcuttur.

Kuru cildim için hangi fondöteni kullanmalıyım?

Kuru cilde sahipseniz, daha nemli formüllü bir fondöten tercih etmelisiniz. Hafifçe ve nemlendirici bir formül, cildinizi kurutmadan kusursuz bir görünüm sağlar.

Fondötenim cildimde okside oluyor, ne yapabilirim?

Fondöteniniz cildinizde okside oluyorsa, daha açık bir renk seçebilir yada oksidasyonu önleyen bir primer kullanabilirsiniz.

Hangi durumlarda mat fondöten, hangi durumlarda pırıltılı fondöten kullanmalıyım?

Mat fondöten çoğu zaman yağlı ciltler için daha uygundur, bundan dolayı cildinizi matlaştırır ve yağlanmayı engeller. Pırıltılı fondöten ise daha kuru ciltler için uygundur, bundan dolayı cilde parlak bir görünüm verir ve nemlendirir. Fakat kendi düşüncenize ve tercihinize bakılırsa değişebilir, pırıltılı fondöteni gün içerisinde matlaştırmak için pudra kullanabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*