Farklı Setlik Derecesine Sahip En İyi 10 Kayak Ayakkabısı

Kayağın keyfini sürmek için ihtiyacımız olan birtakım ekipmanlar bulunduğunu önceki yazılarımda söylemiştim. Kayak ayakkabısı da bunlardan birisidir. Kayak esnasında güvenliğin ve eğlencenin anahtarı olan kayak ayakkabıları, birbirinden değişik özellikleriyle kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu içerikte kayak ayakkabılarını ve özelliklerini inceleyerek sizler için düşünce yaratmak istedim. 

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

En İyi Kayak Ayakkabısı Sıralaması

Sıra Model Flex neoldu Puanı
1 Roxa X-face 120 10/9.9
2 Atomic Bot Hawx Prime 100 10/9.8
3 Rossignol Speed 100 10/9.7
4 Nord Ica Cruıse 60 10/9.6
5 Fischer Fuse XTR 70 10/9.8
6 Dalbello Ds Ax  100 10/9.8
7 Head Advant Edge 75 10/9.7
8 Salomon Qst Access 80 10/9.6
9 Dalbello Mx 65  65 10/9.8
10 Salomon X Access 60 10/9.6

10 En İyi Kayak Ayakkabısı Tavsiyesi

Değişik sertlik derecesine sahip, ustalaşmış ve amatör kayakçıların tercih edebileceği kayak ayakkabılarını incelemek isterseniz bu içeriğe bir göz atabilirsiniz.

İşte sizler için hazırladığım kayak ayakkabısı sıralaması:

1. Roxa X-face

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam Fiyat
Kaliteli

Roxa X-face, Ski / Hike biçiminde iki ayrı mod desteği sunarak hem kayarken hem de yürürken size destek olmayı başarır. 3 parça Cabrio tasarıma sahip bu bot, Dynafit Certified Tech ekleri yardımıyla fonksiyonel bir kullanım sunar. Freeride astarıyla ayaklarınızın konforu ön planda tutulmuştur. Hem kayak hem de yürüyüş kilidi yardımıyla güvenlik ön plana çıkarılmıştır. Güç kayışı 45 mm olan bu kayak ayakkabısı 120 flex sertliğindedir.

Teknik Özellikler
Flex 120 
Power kayışı 45 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: birazcık ağır fakat fazla kaliteli

👤 *** ***: muhteşem bi bot hakikaten fazla fazla iyi

2. Atomic Bot Hawx Prime

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

100 flex sertlik derecesine ve hafifçe bir yapıya sahiptir. Kayak keyfinize coşku katmanıza destek olacak bu bot bununla birlikte sağlam tokalarıyla güvenliğinizi de ön planda meblağ. Thinsulate teknolojisiyle tasarlanan astar, ayaklarınıza yumuşak yapısıyla uyum sağlar iken konforlu bir kullanımı da bununla beraber getirir. Hem ustalaşmış hem amatör kayakçılar için gerçek bir performans vaadi sunar.

Teknik Özellikler
Flex 100
Genişlik 104 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: fazla iyi ben sevmiş olarak kullanıyorum

👤 *** ***: öneri ederim.

3. Rossignol Speed

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli
Hafifçe

Rossignol Speed, 100 flex sertliğe sahiptir. Değişik şekillerdeki ayak formuna uyum sağlaması amacı ile 104 mm genişliğinde ayarlanabilir biçimde tasarlanmıştır. Ayak anatomisine yeterli bir biçim kazanan bu kayak ayakkabısı, Hususi Optisensor teknolojisiyle geliştirilen astarı yardımıyla ayak konforunuzu üst seviyeye çıkarır. Sensör matrisi, ayakkabı ağırlığını eşit dağıtarak lüzumsuz efor harcamanıza engeller. Çapraz formda sistemleştirilen tokalar, ayağınızı Tamamıyla sararak performansınızı sağlamlaştırır.

Teknik Özellikler
Flex 100
Düzey Orta Sert
Taban Genişliği 104 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: markayı biliyordum o nedenle aldım kalitesi görkemli

👤 *** ***: bana ağır gelmedi rahat hareket ediyorum

4. Nord Ica Cruıse

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

Güvenliği ve dayanıklılığı ön planda tutan Nord Ica Cruıse, 4 tane metal güvenlik kilidinin yanında kişiselleştirme sunan cırt cırtlı kapamaya da sahiptir. 60 flex sertlik derecesi sunan bu kayak ayakkabısı, amatör kayakçılar için en işlevsel tercihlerden biri olacaktır. Konforlu iç astarı, dolgu desteğiyle daha da rahat bir biçim kazanmış olup uzun soluklu kullanımlarda ayağınızı ağrıtmaz.

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: güzel iyi oldukça

👤 *** ***: mutlu kaldım sık kayak yapanlara tavsiyemdir

5. Fischer Fuse XTR

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

FİSCHER Fuse XTR, çömez kayak severler için muhteşem bir başlangıç tercihidir. HPE yalıtım sistemiyle üretilen bu ayakkabı, ayaklarınızı sıcak ve konforlu tutmak mevzusunda son derece iddialıdır. Basit bağlanabilen kayış sistemi ergonomik bir kullanım sunarak zamandan tutum etmenizi sağlar. 35 mm güç kayışı, güvenilir ve keyifli bir kayak hazzı sunar. Soma-tec teknolojisiyle geliştirilen FİSCHER Fuse XTR, kusursuz ve sağlam dönüşlere imza atmanızı sağlar. 

Teknik Özellikler
Flex 70
Güç Kayışı 35 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: rengi, kalitesi, kullanışı tek kelimeyle mükemmel

👤 *** ***: araştıranlar asla düşünmesin hem rahat hem güzel

6. Dalbello Ds Ax 

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

Dalbello Ds Ax,  GripWalk tabanları yardımıyla özelleştirilebilir bir biçim kazanmıştır. Güç aktarımını dengeleyen kafesli biçimi performansınızı artırmanıza destek sağlar. İç astarı konforlu bir halde tasarlanmış olup uzun soluklu kullanımda sizi mutlu eder. Hususi tasarımlı bu kayak ayakkabısı pist kayakçıları için ideal bir tercih olacaktır. Yürümeyi kusursuzlaştırarak kayma riskini minimuma indirir ve bu sayede güvenliğinizi ön planda meblağ.

Teknik Özellikler
Flex 100
Ağırlık 4.04 kilo

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: fazla ergonomik derhal çıkarılabiliyor 

👤 *** ***: mutlu kaldım öneri ederim her insana

7. Head Advant Edge

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

Head Advant Edge, çapraz metal tokasıyla güvenliği ön plana çıkarır. İç astarı yumuşak bir formda tasarlanmış olup konforunuzu artırırken hareket alanınızı da genişletir. Adım atma bakımından destekleyici formdaki bu ürün, pürüzsüz ve güvenilir bir tecrübe sunar.  Üst tarafındaki tutma sapı hem taşıma hem de gizleme bakımından ergonomik bir çözüm olarak düşünülmüştür. 

Teknik Özellikler
Flex 75 

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: f/p ürünü mutlu kaldık

👤 *** ***: oldukça iyi beğenerek kullanmaya devam edeceğim

8. Salomon Qst Access

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

Salomon Qst Access, amatör kayakçılar için yeterli sertlik düzeyi yardımıyla geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eder. Mandallı formdaki toka tasarımı, rahat giyip çıkarma ve adım atma olanağı tanır. Yüksek yalıtım sunan yumuşak astarı, basit adım atmayı sağlar iken uzun soluklu konforu da göz ardı etmez. Aşağı kayak için kuvvetli sırt desteği, adım atma esnasında da kusursuz bir koruyucu olarak vazife alır.

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: tek kelimeyle muntazam fiyatı da yeterli

👤 *** ***: fazla rahat hareketi engellemiyor

9. Dalbello Mx 65 

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

Hyperlite materyalden üretilen Dalbello Mx, ağırlığı eşit biçimde dağıtarak performansınızı destek sağlar. 4 alüminyum toka desteği, tazyik dağılımını genişleterek sıkı ve rahat bir halde ayağınızı sarıyor. Gücü ve kontrolü size bırakan bu kayak ayakkabısı, basit açma kapama ile performansınıza üst seviyede destek verir. Yastıklı iç astarı, Gripwalk seçeneğiyle yürüyüş konforunu artırırken sağlam bir tutuş sunmayı da dikkatsizlik etmez. Dura-Grip teknolojisi yardımıyla ayak – topuk bölümleri değiştirilebilir bir biçim kazanmıştır. 

Teknik Özellikler
Flex 65
Toka Materyal Alüminyum

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Kaliteli ürün

👤 *** ***: fiyatına bakılırsa iyi çok para vermeye asla gerek bulunmuyor

10. Salomon X Access

En İyi Kayak Ayakkabısı

ARTILAR EKSİLER
Sağlam
Kaliteli

60 flex sertlik derecesine sahip Salomon X Access, esnek astarıyla ergonomik ve kişiselleştirilebilir bir tasarıma sahiptir. 35 mm güç kayışı, hafifçe ve uzun ömürlü bir biçim kazanmasına destek olmuştur. Twin Frame yapısı enerji aktarımı sağlayarak ağırlığı dağıtır, bu sayede daha azca eforla daha yüksek performans göstermenize destek sağlar. Bacak şeklinize uyum elde eden ayarlama, fonksiyonel açıdan sizi doyum eder.

Teknik Özellikler
Flex 60
Güç Kayışı 35 mm

Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Botlar şahane 24 aldım 38 için

👤 *** ***: katiyen aradigim botu indirimli fiyat bulup aldim, yalniz numaralar cok farkli her markada, 25 istedim normalde oyle giyiyorum, 26 / 26.5 gondermisler kiii iyiki oyle yapmislar tam oldu coraplarla beraber.



2023’ün en kaliteli kayak ayakkabısı hangisi?

Mükemmel kayak ayakkabısı tavsiyesine gelecek olursak Roxa X-face, Atomic Bot Hawx Prime, Rossignol Speed, Nord Ica Cruıse, Fischer Fuse XTR, Dalbello Ds Ax konforlu ve dolgulu iç astarı, kilit mekanizmalı tokaları, güç kayışı, taban genişliği ve değişik sertlik dereceleriyle en fazla tercih edilen kayak ayakkabıları içinde yerini alıyor. 

Kayak yaparken hangi ayakkabı giyilir?

Kayak ayakkabısı, karlı yüzeyde optimum güvenlik ve sağlamlık sunacak biçimde tasarlanmıştır. Bundan dolayı kayak yaparken basit botlar yerine kayak ayakkabıları tercih edilmelidir. Kayak ayakkabıları kayak performansınızı artırarak hareketleriniz esnasında güvenliğinizden güvenilir olmanızı sağlar.

Kayak ayakkabısı flex nedir?

Flex, kayak ayakkabısının sertlik derecesini ifade eden bir terimdir. Yüksek flex dereceleri daha sertken flex derecesi azaldıkça sertlik de azalır. Başlangıç seviyesinde bir kayakçı için yüksek flexten ziyade daha düşük flex oranı yeterli olacaktır. Vakit ilerledikçe ve profesyonelleştikçe daha yüksek flexlere geçiş yapabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*