En Çok Para Kazandıran 10 Meslek

Herkesim maksadı iyi bir iş sahibi olmak ve güzel kazanç sağlamaktadır. Günümüzde öyleki meslekler var ki son derece iyi miktarlarda para kazanmamızı sağlayabiliyor. Bu içeriğimizde vatanımızda en fazla kazandıran meslekleri bir araya getirdik.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

İşte Türkiye’de en fazla para kazanan meslekler…

1. Pilot

En Çok Para Kazanan Meslekler

Hem Türkiye’de hem de dünyada en fazla kazandıran mesleklerden birisi de pilotluktur. Çalışılan havayolu şirketine bakılırsa farklılık gösteren kazanç, Amerika’de senelik 90.000 Dolar ile 400.000 Dolar içinde değişim göstermektedir.

Pilotlar Türkiye’de de son derece yüksek miktarlarda para kazanılabilmektedir. 50 bin ile 100 bin Türk Lirası içinde kazanç vaat eden bu meslek, çabalama şartları bakımından da son derece iyidir.

2. Uzman Tabip

En Çok Para Kazanan Meslekler

Türkiye’de en fazla kazandıran mesleklerden birisi asla kuşku yok ki uzman doktorluktur. Belirli alanlarda uzmanlaşan hekimler hem hususi sektörde hem de devlette çalışabilmektedir. Kamuda maaşları oldukça yüksek olmasa da hususi sektörde ciddi paralar kazanabilmektedirler.

3. Yazılım Mühendisliği

En Çok Para Kazanan Meslekler

Günümüzün ve geleceğin en mühim mesleği olarak gösterilen yazılım mühendisliği, her geçen gün daha çok para kazandırmaktadır. Vatanımızda dahi başlangıç maaşlarının 1000 Dolar seviyesinde olduğu bu meslek, yurtdışındaki şirketlerde 2500 Dolar’dan başlamaktadır.

Yazılımcıların çoğunluğunun evinden emek harcaması nedeni ile Türkiye’den yurtdışına da çalışabilme olanağı olması bu mesleği Türkiye’nin en fazla kazandıran mesleklerinden birisi yapıyor. Proje bazlı yada bir şirkette yer edinen yazılımcılar son derece yüksek refah seviyesine kavuşmaktadırlar.

4. Diş Hekimi

En Çok Para Kazanan Meslekler

Üniversitelerin ilgili bölümünden mezun olan diş doktorları, hem kamuda hem de hususi sektörde çalışabilmektedir. İsterse kendi işyerlerini açabilen bu mesleğe sahip olan bireyler hizmet etmiş olduğu hasta sayısına bakılırsa para kazanmaktadırlar. Daha farklı bir firmada çalışırlarsa ise ona bakılırsa bir maaş alır.

Amerika’deki bir diş hekimi senelik 129 bin dolar kazanmaktadır. Bu şekilde de Amerika’deki en fazla kazandıran meslek gruplarından ikincisi olmaktadır. Türkiye’de ise maaşlar 15.000 – 45.000 Türk Lirası içinde değişmektedir.

5. Üniversite Profesörü

En Çok Para Kazanan Meslekler

Son derece sıkıntılı süreçlerden geçerek profesör olmaya hak kazanan bireyler oldukça yüksek olmasa da ciddi oranda para kazanmaktadır. Profesörlerinin almış olduğu maaşlar çalıştığı üniversiteye bakılırsa değişim göstermektedir. Kamuda çalışan profesörlerin maaşı ise kıdem yılına bakılırsa değişmektedir. Internasyonal görevlerde yer edinen ve belli informasyon birikimi olan profesörler ise ciddi oranda maaş almaktadır.

6. Avukat

En Çok Para Kazanan Meslekler

Avukatlık da Türkiye’de en fazla para kazandıran meslekleri arasındadır. Hukuk fakültesi eğitimini aldıktan sonrasında bireyler 1 sene yetişmen avukatlık yaparak ruhsat kazanıyorlar. Sonrasında da kamuda, hususi sektörde veya kendi bürolarını kurarak meslek hayatına başlayabilirler.

Avukatlar çalışmış oldukları yere bakılırsa para kazanmaktadır. Kamuda fazla çok para kazanmayan avukatlar hususi sektörde ciddi oranda ücret alabilmektedirler. Avukatlar, kendi bürolarını kurarak veya mühim hukuk firmalarında işe başlayarak aldıkları dosyalara bakılırsa kazanç sağlamaktadırlar.

7. Eczacılık

En Çok Para Kazanan Meslekler

Eczacılık da iyi kazandıran meslekler arasındadır. Üniversitelerin ilgili bölümünde okuyan bireyler bu mesleği icra edebilmektedir. Bu bireyler çoğu zaman daha farklı birinin eczanesinde çalışmaya başlamaktadır. Fakat kendi eczanesini açarak da meslek hayatına başlanılabilir.

8. Terapist

En Çok Para Kazanan Meslekler

Bu meslek şimdi de oldukça yüksek rağbet görmüş olduğu gibi geleceği de fazla açıktır. Terapistliğin kamuda iş imkanları olsa bile bireyler çoğu zaman hususi sektörde iş yapmaktadır. Belirli kliniklerde çalışan terapistler görüşme başına ücret kazandıkları için ne kadar fazla hastayla ilgilenirse o denli yüksek para kazanmaktadır.

9. IT Yöneticisi

En Çok Para Kazanan Meslekler

Geleceğin mesleklerinden birisi olan IT yöneticisi, hususi sektörlerde çok çok fazla iş olanağına sahiptir. Bu mesleğe sahip olan bireyler firmaların çeşit çeşit departmanlarında iş yapmaktadır. Buna bakılırsa de aldıkları maaş değişmektedir.

Amerika’de bu mesleği icra eden bireyler senelik 140 bin Dolar kazanırken, Avrupa’da 100 bin Euro’ya kadar çıkabilmektedir. Türkiye’de ise tecrübeye ve çalışılan yere bakılırsa değişim göstermektedir. Maaşlar aylık 20 bin ile 45 bin Türk Lirası içinde değişmektedir.

10. Noter

En Çok Para Kazanan Meslekler

Son dönemlerde gittikçe daha popüler hale gelen noterlik vatanımızda ciddi oranda para kazandırmaktadır. Evraklara resmiyet kazandıran noterler, ne kadar çok işlem yaparsa o denli çok kazanç saplamaktadır. Önde gelen noterlerin maaşı 300 bin ile 350 bin Türk Lirası içinde değişmektedir.

Yüksek maaşlı işler nedir?

Vatanımızda ciddi oranda kazanç elde eden birtakım meslekler bulunmaktadır. Yazılım geliştirme uzmanlığı, sigorta uzmanlığı, avukatlık, pilotluk, doktorluk, eczacılık ve noterlik bu meslekler içinde öne çıkanlarıdır.

Hangi meslek daha basit iş bulur?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne bakılırsa tıp fakültesi mezunları basit bir halde iş bulmaktadır. Listenin ilk sıralarında eczacılık, hemşirelik, doktorluk ve fizyoterapi gibi meslekler yer almıştır.

Hangi meslek ölmez?

Birtakım meslekler vardır ki katiyen ölmemektedir. Fırıncılık, kuaförlük, terzilik, tesisatçılık, kafe işletmeciliği ve boyacılık gibi mesleklerin insanoğlu var son derece ölmeyecekleri ifade edilmektedir.

En zor meslek hangi meslektir?

En zor meslekler emekle yapılanlardır. Dalgıçlık ve teknisyenlik gibi meslekler emek kümülatif mesleklerdir. Bu meslekler ciddi tehlikeler barındırmaktadır.

Fazla varlıklı olmak için hangi meslek yapılmalı?

Fazla varlıklı olmak meslekle yapılabilecek bir şey değildir. Fakat birtakım meslekler refah seviyesini ciddi oranda yükseltmektedir. Uzman doktorluk, avukatlık, yazılım mühendisliği, noterlik, IT yöneticisi ve pilotluk gibi meslekler ciddi oranda para kazandırmaktadır.

Hanımefendilerin en fazla tercih etmiş olduğu meslekler hangisidir?

Hanımefendiler erkeklere bakılırsa daha değişik meslekler seçmektedir. Hosteslik, bankacılık, satış danışmanlığı, bilgisayar mühendisliği, moda tasarımcılığı, restoran/kafe işletmeciliği, eczacılık ve fitness antrenörlüğü bayanların en fazla yapmış olduğu mesleklerdir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*