Elon Musk’ın Neuralink Projesi Hakkında 5 İlginç Gerçek

Elon Musk’tan Devrim Yaratacak Proje: Neuralink

İlk elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın kurucusu olarak tanıdığımız Elon Musk, yepyeni projeleri ile bütün dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Internasyonal Uzay İstasyonu için geliştirilen SpaceX’in de CEO’su olan Musk, insanlık evveliyatına yön verecek yeni projesini deklare etti!

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Elon Musk’ın deli projeleri içinde yer edinen Neuralink, 2017 yılından bu yana beyin dokularının kontrolünü araştırıyor. İnsan beynine yerleştirilecek bir çip yardımıyla, bilgisayar üstünden kontrol yapılabileceğini düşünen Musk, projenin hayata geçmesine fazla azca kaldığını söylüyor. Proje yöneticileri, birtakım beyin hastalıklarının bu sistemle çözülebileceği, belkide iyileştirileceği düşünülüyor.

İşte Elon Musk’ın Neuralink projesi hakkında akıl almaz gerçekler:

1. Suni Zeka ve Naturel Zeka Birleşiyor

1-elon-muskin-devrim-yaratacak-projesi-neuralink.webp

Projenin maksadı, çip üstüne yerleştirilen elektrotlar yardımıyla insanüstü bilincin ortaya çıkartılması olduğu söyleniyor. Bilhassa felçli hastalarda kullanılması hedeflenen Neuralink, suni zekaya hükmedebilen insan beynini ortaya koyacak! Pekala gün geçtikçe gelişim gösteren suni zeka çalışmalarının hızına yetişebilecek mi?

2. Saç Telinden Daha İnce

Neuralink ile geliştirilen aygıt, üstünde 3.000’den çok elektronu barındırmakta olan bir çip olarak kullanılacak. Pekala insan beynine nasıl yerleştirilecek? Cihazın saç telinden daha ince olduğunu söyleyen Musk, deri içine kolay bir şekilde aktarılabileceğini ve 1.000 nöronun aktivasyonunu izlenebileceğini söylüyor.

3. Beynin Direkt Hükmetmesini Sağlayacak

Ilk etapta sıhhat hizmetleri alanında çığır açmayı hedefleyen sistem, şimdilerde suni zeka ile naturel zeka içinde bağ oluşturmayı hedefliyor. Pekala ya ne şekilde mi? Kişilerin telefon kullanımına karşılık, beynin parmakları etkileşime sokması yerine, direkt hükmetmesini sağlayacak.

4. Ölümcül Hastalıkları Ortadan Kaldıracak

İlk deneyimlerini sıhhat hizmetleri üstüne yoğunlaştıran şirket, omurilik zedelenmelerine bağlı olarak gelişen nüzul hastalıklarına çözüm bulmayı hedefliyor. Hasta kişilerin, akıllı telefonlarını beyinleri ile kontrol altına alması amaçlanıyor. Bu şekilde, bilgisayar üstünde bulunan fare ve klavyeyi Bluetooth bağlantısı ile denetlemek muhtemel olacak.

5. Teknolojide Çığır Açacak

Daha öncede bahsettiğimiz gibi, beyin implantı projesi ile hem suni zeka hemde naturel zeka yarışa girecek gibi görünüyor. Ek olarak Neuralink, insanların depolama kapasitesini ve işlem enerjisini arttıracağı söyleniyor. Öyleyse yeni buluşlar ve çığır açan teknolojiler, fazla yakında duyacaklarımız içinde içeriyor!

Neuralink nedir?

Neuralink, Elon Musk tarafınca kurulan bir şirkettir. Firmanın maksadı, insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde bağlantı kurmasını sağlamaktır. Bu gaye doğrultusunda, şirket mikro-eklem teknolojisi kullanarak, insan beyninin içerisine mikro-çipler yerleştirmeyi planlamaktadır. Bu çipler, insan beyninin sinyallerini elektronik olarak okuyabilecek ve insan düşüncelerini direkt bilgisayarlar vesilesiyle ifade etmeye imkan tanıyacaktır. Bu proje, insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde haberleşebilmesi yada bileşenler içinde direkt kontrol sağlaması gibi uygulamaları muhtemel kılabilir.

Neuralink projesinin maksadı nedir?

Neuralink, insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde bağlantı kurmasını edinmek amacı ile kurulmuştur.

Neuralink nasıl çalışır?

Neuralink, insan beyninin içerisine mikro-eklem teknolojisi kullanarak yerleştirilen mikro-çipler kullanır. Bu çipler, insan beyninin sinyallerini elektronik olarak okuyabildiği gibi, insan düşüncelerini direkt bilgisayarlar vesilesiyle ifade etmeye imkan tanır.

Neuralink’in potansiyel uygulamaları nedir?

Neuralink, insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde haberleşebilmesi yada bileşenler içinde direkt kontrol sağlaması gibi uygulamaları muhtemel kılabilir. Mesela, bu teknoloji ile insanoğlu, yazılım yada oyunlar vesilesiyle beyin sinyalleriyle kontrol edebilirler yada sesli komutlar vesilesiyle beyin sinyallerini kullanarak yazılım yada oyunları kontrol edebilirler.

Neuralink, insanların beyinlerini kontrol etmeye mi yarar?

Neuralink, insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde haberleşmeyi yada bileşenler içinde direkt kontrol sağlamayı hedefler. Fakat, Neuralink teknolojisi insanların beyinlerini kontrol etmeye yaramaz.

Neuralink projesinde kullanılan mikro-çipler nasıl yerleştirilir?

Neuralink projesinde kullanılan mikro-çipler, insan beyninin içerisine minik bir delik açılarak yerleştirilir. Bu işlem, genel anestezi altında gerçekleştirilir ve fazla minik bir incizyondan yapılır. Bu işlem esnasında, mikro-çipler beyin hücrelerinin arasına yerleştirilir ve beyin hücreleriyle direkt etkileşim kurar.

Neuralink projesi ile insanoğlu ne tür işlemler yapabilecekler?

Neuralink projesi ile insanoğlu, beyin sinyallerini kullanarak yazılım yada oyunlar vesilesiyle kontrol edebilirler. Mesela, sesli komutlar vesilesiyle yazılım yada oyunları kontrol edebilirler yada beyin sinyalleri vesilesiyle yazılım yada oyunları kontrol edebilirler. Ek olarak, bu teknoloji ile insanoğlu, beyin sinyalleri vesilesiyle direkt yazılım yada oyunlar içinde haberleşebilir yada bileşenler içinde direkt kontrol sağlayabilirler.

Neuralink projesi ile insanların beyinleri kontrol edilir mi?

Hayır, Neuralink projesi ile insanların beyinleri kontrol edilmez. Neuralink teknolojisi insanların beyinleri ile direkt bilgisayarlar içinde haberleşmeyi yada bileşenler içinde direkt kontrol sağlamayı hedefler.

Neuralink projesi ile insanoğlu, beyin sinyalleri vesilesiyle kendi bedenlerini kontrol edebilirler mi?

Neuralink projesi, insanların beyin sinyalleri vesilesiyle kendi bedenlerini kontrol etmelerini amaçlamaktadır. Mesela, bu teknoloji ile insanoğlu, beyin sinyalleri vesilesiyle kas hareketlerini kontrol edebilir yada paralizi olan kişilerin hareketlerini geri kazanmasına destek olabilir. Fakat, bu mevzuda daha ileri araştırmalar ve geliştirmeler yapılması gerekmektedir.

Neuralink projesi ne vakit hayata geçirilecek?

Neuralink projesi hemen hemen hayata geçirilmemiştir ve firmanın beyin-makine arayüzü ürünlerinin ticarileştirilmesi için ne vakit hazır olacağı kati değildir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*