Cildi Ne Bronzlaştırır? Cildi Bronzlaştıran En İyi 20 Besin

Bronzlaştıran Besinler

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Yaz mevsiminde hepimiz pırıltılı bir halde parlamak ister. Şayet sizde bronzlaşmak ve bronz bir tene sahip olmak istiyorsanız, içeriğimizde vereceğimiz gıdaları tertipli bir halde tüketerek basit yoldan bronzlaşabilirsiniz.

Uzmanlar bronzlaştıran besinler olarak yumurta sarısı, kırmızı marul, havuç, pancar, domates, mango, kayısı, kabak, karpuz, şeftali, tatlı patates, maydanoz, kırmızı tatlı biber, ıspanak, kavun, zeytinyağı, çilek, kuruyemiş, somon ve Hindi etini öneriyor.

Bronzlaştırıcı Besinler Sıralaması

Sıra Gıda Tesiri
1 Yumurta Sarısı Yumuşaklık Sağlar
2 Kırmızı Marul Parlak bir görünüm Katar
3 Havuç Rutubet Dengesini Sağlar
4 Pancar Ölü Hücreleri Arındırır
5 Domates Parlak bir görünüm Katar
6 Mango UV Işınlarından Korur
7 Kayısı Rutubet Dengesini Sağlar
8 Kabak Kızarıklığı Engeller
9 Karpuz Parlak bir görünüm Katar
10 Şeftali Ölü Hücreleri Arındırır
11 Tatlı Patates Parlak bir görünüm Katar
12 Maydanoz Kızarıklığı Engeller
13 Tatlı Kırmızı Biber UV Işınlarından Korur
14 Ispanak UV Işınlarından Korur
15 Kavun Rutubet Dengesini Sağlar
16 Zeytinyağı Cilt Tonunu Dengeler
17 Çilek Cilt Tonunu Dengeler
18 Kuruyemişler UV Işınlarından Korur
19 Somon Rutubet Dengesini Sağlar
20 Hindi Eti Parlak bir görünüm Katar

En İyi 20 Bronzlaştırıcı Gıda Önerisi

İşte bronzlaşmak için tüketebileceğiniz besinler…

1. Yumurta Sarısı

cildi bronzlaştıran besinler

Yumurta basit ve süratli bir halde bronzlaşmanızı sağlamaktadır. Yumurta sarısı A vitamini açısından varlıklı olması yardımıyla cildinizi UV ışınlarına karşı korumaktadır. Bu da bronzlaşırken kızarmanızı engeller. Bu sebepten plaja giderken sabah kahvaltısında kesinlikle yumurta yiyin.

2. Kırmızı Marul

cildi bronzlaştıran besinler

Cildinizi bronzlaştıran gıdalardan birisi de kırmızı maruldur. Kırmızı marulda kümülatif oranda bulunan mineral ve vitaminler yardımıyla cildinizin ışıldamasını sağlayabilirsiniz. Sıhhatli bronzluk için bu besini tertipli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor.

3. Havuç

cildi bronzlaştıran besinler

İçeriğinde kümülatif oranda bulunan karoten yardımıyla UV ışığının sebep olduğu hasarı en düşük seviyeye indiren havuç, A vitamini açısından da varlıklıdır. Bu şekilde cildiniz sıhhatli bir pembeliğe sahip olacaktır.

4. Pancar

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaşmak için tüketebileceğiniz sebzelerden birisi olan pancar, vücudun melanin pigmenti üretmesini sağlamaktadır. Melanin yardımıyla cildinize koyu renk katan gıda, kümülatif oranda A vitamini de içermektedir. Bu şekilde daha parlak bir cilde yapıya kavuşmuş olmuş olursunuz.

5. Domates

cildi bronzlaştıran besinler

A vitamini, beta karoten ve E vitaminiyle dolup taşan domates, cildin daha güzel görünmesini sağlar iken bronzluğun kalıcı olmasını sağlar. Tertipli bir halde domates tükettiğiniz takdirde cildiniz bronzlaşacaktır.

6. Mango

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştırıcı besinler içinde en fazla tercih edilenlerden birisi de mangodur. Ciltte kırışıklık ve çizgilerin oluşmasına izin vermeyen mango, sağlığınız bakımından büyük roller üstlenir. Mango da melanin üretmesi yardımıyla cildinize bronzluk katmaktadır.

7. Kayısı

cildi bronzlaştıran besinler

Cildi koyulaştıran melanin üretimini destekleyen kayısı, bu sayede cildini bronzlaştırmak isteyen kişilerin seçimi oluyor. Bolca kayısı tüketerek bronz bir cilde sahip olabilirsiniz. Ek olarak bu meyvenin bronzlaşmanın kalıcılığını arttırdığını da izah edelim.

8. Kabak

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştıran bir öteki gıda ise kabaktır. Bu gıda yalnızca bronzluk vermekle kalmaz bununla beraber daha parlak bir cildinizin olmasını sağlar. Kabak, içindeki beta karoten yardımıyla ciltteki pigmentlerin daha basit bronzlaşmasına destek oluyor.

9. Karpuz

cildi bronzlaştıran besinler

Tertipli olarak karpuz tüketmek uzmanlar tarafınca bronzlaştırmayı kolaylaştıran yöntemlerden birisi olarak lanse edilmektedir. İçerisindeki A vitamini yardımıyla tertipli olarak karpuz tüketen birisi kolay bir şekilde bronzlaşabilir.

10. Şeftali

cildi bronzlaştıran besinler

Şeftali de karpuz gibi yüksek oranda A vitamini içermektedir. Bu şekilde bronzlaşmaya büyük seviyede destek olur. Tüm bunlara ek olarak cildinizin rutubet dengesini elde eden şeftalinin size naturel bir parlak bir görünüm kazandıracağını izah edelim.

11. Tatlı Patates

cildi bronzlaştıran besinler

Adını kim bilir fazla sık duymadığınız fakat yüksek oranda A vitamini ile beraber karoten içermekte olan tatlı patates, bronz bir ten için tavsiye edilen besinler arasındadır. Tatlı patatesin bununla beraber mutfaklarımızdan tamamlanmamış etmediğimiz ve sürekli olarak tükettiğimiz patatesi de tercih edebilirsiniz.

12. Maydanoz

cildi bronzlaştıran besinler

Maydanoz, tıpkı ıspanak gibi yüksek oranda karoten ve vitamin içermesi sebebiyle bronz tene sahip olmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Bolca oranda ve tertipli bir halde tüketeceğiniz maydanoz yardımıyla teninizi bronzlaştırabilirsiniz.

13. Tatlı Kırmızı Biber

cildi bronzlaştıran besinler

Bir öteki bronzlaştırıcı gıda ise tatlı kırmızı biberdir. Tatlı kırmızı biber ile bronz ten hayalinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İçeriğinde bulunan yüksek karoten ile sıhhatli bir halde istediğiniz bronzluk seviyesine kavuşabilirsiniz.

14. Ispanak

cildi bronzlaştıran besinler

İyi bir folik asit deposu olan ıspanak, içeriğindeki vitamin ve karoten yardımıyla bronzluk için insanların tercih ettiği bir gıda deposudur. Ispanak gibi koyu renkli sebzeler, sıhhatli ve parlak bir cilt için eğer olmazsa olmazlardandır. Bolca oranda A, C ve K vitamini içermekte olan bu gıdaları içiniz rahat bir şekilde tüketebilirsiniz.

15. Kavun

cildi bronzlaştıran besinler

En sevilen ve fazla insanların tercih ettiği yaz meyvelerinden olan kavun, mevsimine yakışır bir halde bronzlaşmaya büyük seviyede katkı sağlıyor. İçeriğinde kümülatif oranda bulunan karetonoid ile sıhhatli bronzluğu yakalayabilirsiniz.

16. Zeytinyağı

cildi bronzlaştıran besinler

Zeytinyağı, cildinizi bronzlaştırmasa da ten renginizi korumaya destek oluyor. Cildinizin bronz kalmasına destek olan zeytinyağını öteki besinlerin yanında tüketmenizi öneriyoruz. Bu şekilde cildiniz bronzlaştıktan sonraki görünümü muhafaza edebilirsiniz.

17. Çilek

cildi bronzlaştıran besinler

Cildinizin bronzlaşmasını elde eden gıdalardan birisi de çilektir. İçeriğinde bulunan ve kuvvetli bir antioksidan olan ellajik asit, güneşin zararı dokunan UV ışınlarından sizi koruyacaktır. Bu şekilde cildinizdeki kollajen dokunun desteklenmesi ve sıhhatli kalması sağlanıyor.

18. Kuruyemişler

cildi bronzlaştıran besinler

Kuruyemişler direkt bronzlaşmaya etkide bulunmasa da dolaylı yoldan bizlere yarar sağlamaktadırlar. İçeriğinde kümülatif oranda selenyum barındırmakta olan kuruyemişler, derimizi kötü dış etkenlere karşı korumaktadır. Bu şekilde güneşten gelen UV ışınlarına karşı cildiniz korunmuş olur ve güzel bir halde bronzlaşırsınız.

19. Somon

cildi bronzlaştıran besinler

A vitamini açısından varlıklı olan somon, bronzlaşmanızı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bununla birlikte deri sağlığının korunmasına da destek olan gıda, cildin gereksinim işittiği nemi de geri kazandırıyor. Ek olarak somonun ciltteki matlığı azaltarak canlı bir görünüm kazandırdığını söyleyebiliriz.

20. Hindi Eti

cildi bronzlaştıran besinler

Bronzlaştıran gıdalardan bir diğeri ise Hindi etidir. Hindi eti, yüksek tirozin içeriği yardımıyla bronzlaşmayı hızlandırıcı etkide bulunmaktadır. Yaz mevsiminde tüketeceğiniz Hindi eti yardımıyla kısa süre içinde bronzlaşabilirsiniz.



Bronzlaşmak için ne yemeliyim?

Bronzlaşmak istiyorsanız tüketebileceğiniz pek çok gıda bulunuyor. Bu besinler domates, mango, yumurta sarısı, kırmızı marul, havuç, pancar, tatlı patates, maydanoz, kırmızı tatlı biber, ıspanak, kavun, zeytinyağı, çilek, kuruyemiş, kayısı, kabak, karpuz, şeftali, somon ve Hindi etidir.

Derhal bronzlaşmak için ne yapmalı?

Şayet ten renginiz açıksa kakao yağını sizlere önerebiliriz. Kakao yağı süratli bir halde bronzlaşmanızı elde eden en tesirli yöntemlerden birisidir. Bununla birlikte kullanacağınız buğday yağı, avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, yeşil çay aslı, ayçiçeği yağı ve susam yağı da bronzlaşmanıza katkıda bulunacaktır.

Havuç suyu bronzlaştırır mı?

Havucun içinde bulunan karoten maddesi bedendeki melanositlerin çoğalmasını hızlandırmaktadır. Bu şekilde güneş ışınlarının dik gelmediği saatlerde güneşlendiğiniz vakit istediğiniz bronzluk görüntüsünü kazanabilirsiniz.

Esmerler nasıl bronzlaşmalı?

Esmer bireyler de beyaz tenliler gibi bronzlaşmak istemektedir. Bu bireyler kahve çekirdeği yağı, kenevir yağı, avokado yağı, havuç yağı, fındık yağı ve kayısı yağlarını kullanabilir. Ek olarak bu yağların karışım yaparak da kullanılabileceğini izah edelim.

En güzel nasıl bronz olunur?

Cildinizi güzel bir halde bronzlaştırmak istiyorsanız sizin için yeterli güneş müdafaasını sürmelisiniz, sodyum PCA içermekte olan losyonla cildinizi nemlendirmelisiniz ve cildinizi ölü derilerden arındırmalısınız. Bu şekilde cildiniz tam da istediğiniz biçimde bronzlaşacaktır.

Türk kahvesi bronzlaştırır mı?

Türk kahvesi peeling tesiri yardımıyla cildi ölü derilerden arındırmaktadır. Cildinizin rengini naturel yollarla değiştirebilmek için tüketebileceğiniz kahve ile bronzlaşmaya katkıda bulunabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*