Birinci Dünya Savaşı’nda Kullanılan En Garip Askeri Araçlar

Birinci Dünya Savaşı, tarihte görülmüş en büyük ve en kanlı savaşlardan birisidir. Bu harpte, askeri araçların önemi ve gelişimi, savaşın neticelerini belirleyen etkenlerden biri olmuştur. Tanklar, uçaklar, gazlar ve topçular, Birinci Dünya Savaşı’nın tarihini değiştiren ve savaşın yönünü belirleyen araçlar arasındadır. Bu makalemizde harpte kullanılan en garip araçları sizlerle paylaşacağız.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Birinci Dünya Savaşı’nın En İlginç 10 Askeri Aracı

Birinci Dünya Savaşı, Avusturya veliahdı Arşidük Franz Ferdinand ve eşi Hohenberg’in 28 Haziran 1914 senesinde Gavrilo Princip isminde bir Sırp milliyetçisi tarafınca Saraybosna’da öldürülmesiyle adım atmıştır. Kısa süre içinde bir fazla dünya ülkesinin dahil olduğu cenk, tarihin en büyük ve en kanlı neticelerini doğurmuştur.

28 Temmuz 1914’de süregelen ve 11 Kasım 1918’e kadar devam eden küresel bir mücadele olarak bilinen bişeydir. 15 milyondan çok askerin yaşamını kaybetmiş olduğu bu harpte, değişik ülkeler tarafınca 1918 yılına kadar üretilen askeri araçları listemizde sıraladık. Kanlı savaştan geriye kalan en acayip 10 askeri vasıta sizlerle…

Birinci Dünya Savaşı’nın Sıra Dışı Araçları;

1. Garford ve Putilov Zırhlı Aracı, Rusya

birinci dünya savaşı araçları

Garford ve Putilov, Birinci Dünya Savaşı döneminde Rusya’da üretilen bir tür zırhlı cenk aracıdır. Toplam ağırlığı ortalama 11 ton olan ve sadece 30 beygirlik motor gücüne sahip olan bu vasıta, ortalama olarak 10 ile 11 kilometre hız yapmaktadır.

2. Ehrhardt EV/4, Almanya

EV/4 Ehrhardt panzeri, Almanya’nın polis kuvvetleri tarafınca kullanılan yüksek güvenlikli zırhlı araçlardır. Birinci Dünya Savaşı’na da katılan vasıta, neredeyse 9 ton ağırlığı, 8 kişilik mürettebatı ve üç makineli tüfek girişiyle Alman ordusunun en mühim aracıdır.

3. Austin Zırhlısı, İngiltere

Austin zırhlı aracı, Birinci Dünya Savaşı esnasında üretilen İngiliz askeri aracıdır. Vasıta, cenk döneminde İngiliz ve Rus askerleri tarafınca kullanılmıştır. Austin zırhlı aracı ek olarak Rus İç Savaşı’nda değişik güçler tarafınca kullanılmasıyla bilinen bişeydir.

4. Büssing A5P, Almanya

Büssing A5P, Birinci Dünya Savaşı esnasında Almanya tarafınca üretilmiştir. Santrali Bussing tarafınca sınırı olan sayıda üretilen A5P; 6 silindirli motoru, çelik zırhlı gövdesi ve 10 kişilik mürettebatıyla 1916 senesinde kullanılmaya başlanmıştır.

5. Jeffery Zırhlısı, İngiltere

Jeffery zırhlı aracı, lastik ve jantın mucidi Thomas B. Jeffery tarafınca 1915 senesinde üretilmiştir. Birinci Dünya Savaşı’nda etken olarak kullanılan vasıta, General John Pershing’in tarafınca New Mexico’daki Panço Villa Seferi’nde de kullanılmıştır.

6. Lanchester, İngiltere

Lanchester, Birinci Dünya Savaşı esnasında üretilen İngiliz zırhlı aracıdır. 1914 senesinde kullanılan Lanchester, Rolls-Royce’dan sonrasında en fazla hizmet veren ikinci zırhlı otomobil olma özelliğine sahiptir. Vasıta ilk etapta hava üslerini desteklemek ve inen pilotları taşımak için tasarlanmıştır.

7. Rolls-Royce, İngiltere

1914 senesinde geliştirilen Rolls-Royce zırhlı aracı, I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı’nda kullanılmıştır. Orta Doğu’da bikaç cephede vazife alan vasıta, daha sonrasında geliştirilerek araca, tank tüfeği, makineli tüfek ve duman bombası eklenmiştir.

8. Charron Zırhlısı, Fransa

Charron Fransız zırhlı aracı, Gürcü mühendis Mikheil Nakashidze tarafınca tasarlanmıştır. Seri olarak Girardot ve Voigt firmaları tarafınca üretilen vasıta, makineli tüfek ve nişancı bölümleri ile dikkat çekmektedir.

9. Davidson Akülü Aracı, ABD

Devrin nadir akülü araçları içinde yer edinen Davidson zırhlısı, Royal Page Davidson tarafınca tasarlanmıştır. Deniz akademisi öğrencilerinin desteğiyle seri üretime geçen vasıta, 30 kalibrelik Colt ve bomba tüfekleri ile donatılmıştır.

10. Quadricycle Motoru, İngiltere

Şimdiye kadar yapılmış ilk silahlı motor olma özelliğine sahip Quadricycle, İngiliz icat eden FR Simms tarafınca 1898 senesinde üretilmiştir. Aracın ön kısmında yer edinen makineli tüfek ve zırhlı kalkanı, sürücü tarafınca denetim edilmektedir. Birinci dünya cenginde etken olarak kullanılan vasıta, engebeli arazi şartlarına uzun ömürlü olmasıyla bilinen bişeydir.

Birinci Dünya Savaşı’nda hangi askeri araçlar kullanılmıştır?

Birinci Dünya Savaşı’nda tanklar, uçaklar, gazlar ve topçular benzeri türlü türlü askeri araçlar kullanılmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nda askeri araçların önemi nedir?

Birinci Dünya Savaşı’nda askeri araçlar, savaşın neticelerini belirleyen ve tarihini değiştiren etkenlerden birisidir.

Hangi ülkeler Birinci Dünya Savaşı’nda en gelişmiş askeri araçlara sahipti?

Birinci Dünya Savaşı’nda Almanya, Fransa, İngiltere ve Amerika benzeri ülkeler en gelişmiş askeri araçlara sahipti.

Birinci Dünya Savaşı’nda askeri araçların gelişmesi savaşın sonucunu nasıl etkiledi?

Birinci Dünya Savaşı’nda askeri araçların gelişmesi, savaşın taktiklerini ve stratejilerini değiştirdi ve savaşın sonucunu belirleyen etkenlerden birini oluşturdu.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*