Bayramlarda Yaşadığımız Acı Gerçekler

Bayramların Acı Tarafları

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

Çocukluğumuzdan beri her bayram yaşadığımız şeyler vardır. Bayram klişeleri olarak malum bu ‘kırılgan’ durumlar ne kadar istesek de değişmez. En önemli olanı de temizliktir. Bayram öncesinde yapılır, yetmez, bayram sonunda tekrardan yapılır. Gene de bayramı mükemmel özetleyen şeydir kim bilir. Neden mi? Misafirler varken o kadar da dağınık görünmeyen ev, onlar gittiğinde cenk alanı gibi görünür gözüne. Birden sessizlik çöker hani, kim bilir ondandır bunu fark edişin. Meydana getirecek bir şey yoktur artık, Muhabbet ve sohbet edilecek kimse… Bakarsın etrafa, başlarsın toparlamaya. O yorgunlukla yaptığın bu temizlik, nedense sevimlidir. Sohbetin, kahkahaların yankıları kalmıştır, bir ihtimal bundandır.

İşte her şeye karşın hepimize mutluluk veren bayram günlerinin ‘acı’ gerçeklerini;

1. Günler Öncesinden Temizlik Adım atar

Bayramların Acı Yönleri

Evin genç kızlarından fazla anneler, tıpkı bir süper kahraman gibi davranarak, bayramı karşılamak için canını dişine takar ve evin her köşesini pırıl pırıl yapar.

2. Evin Genç Kızı ‘Devamlı’ Çay Koyar

Baklavalar açılır, sarmalar sarılmış olur… Yemesi güzeldir de, o uzun devam eden hazırlık aşamasında ağrıyan belin acısını evin genç kızı çeker.

Biri bitip diğeri boşalan çay bardaklarını doldurmak da onun görevidir. Kolonya tutmayı da dikkatsizlik etmez.

Bütün bunların bununla beraber, tüm akrabalar tarafınca ‘damat talibi’ olup olmadığı alttan alttan araştırılır. Erkekler de kaçabileceğini sanmasın. Gelin adayın yoksa, ‘bilmiyorum kimin kızı var, tam da evlenilecek kız!’ sözleri sen duy diye söylenir.

3. Öptüğün El Sayısını Hatırlamazsın

Fakat eli öpülesi büyüklerimiz devamlı başımızın tacı… Buna karşın görüşmediğiniz akrabalarla karşılaşmak ve aynı ortamda bulunmak garip bir tedirginlik yaratır.

4. Evin Gencinin İlgilenmek Durumunda Kalmış olduğu ‘Konuk Evlatları’

Komşular için de kapının önündeki pekçok ayakkabı kalabalığı içinde en ürkütücü olanı fazla sayıdaki çocuk ayakkabısıdır. “Eyvah!” dersin. “Koridorda koşturma sesleri, hoşgeldin.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*