ABD’den Türkiye’ye deprem yardımı: 500 tonu geçti!

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, New York’taki internasyonal havalimanı JFK’den Türk Hava Yollarına (THY) ilişik Turkish Cargo ile gönderilen ortalama 60 tonluk araç-gereç ile beraber Amerika’den Türkiye’ye gönderilen ayni zelzele yardımlarının 500 tonu geçtiğini söylemiş oldu.

♥ Selam İsmim Aysel , 26 Yaşındayım Sohbet etmek istiyorum Arayın Konuşalım. Her Türlü Sohbete Varım Tıkla Ara Beni.! ♥.  003225889363

JFK’de yapılan yükleme anında hazır bulunan Özgür, “New York Başkonsolosluğu vazife bölgesi ve Amerika’nin doğu yakasından toplanan yardımları peyderpey göndermeye devam ediyoruz. Bugüne dek hem hava kargo hem de gemiyle 500 tondan fazla yardım malzemesini ülkemize ulaştırmış bulunuyoruz.” dedi.

Yardım depolarında kalan son 60 ton civarındaki öncelikli yardım malzemesinin Türkiye’ye taşınmasının Washington Büyükelçiliğinin girişimleriyle ve Boeing firmasının yardımlarıyla gerçekleştiğini belirten Özgür ek olarak, yardım malzemelerinin gümrük ve yükleme işlemlerini icra eden THY, Turkish Cargo ve Luxemburg menşeli taşıyıcı şirket Cargolux yetkililerine teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşinden Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği öncülüğünde Amerika çapında başlatılan yardım kampanyası ilk günden bu yana hız kesmeden devam etti.

Reyhan Özgür, daha öncesinde, New York, New Jersey, Pensilvanya ve Delaware’den kümülatif katılım sağlandığını ve bu bölgelerde 10’dan fazla toplama merkezi kurulduğunu kaydetmişti.

Amerika’de toplanan 420 tonluk yardım malzemesi, 18 Şubat’ta, Washington Büyükelçisi Murat Mercan’ın da katılımıyla New Jersey Elizabeth Limanı’ndan yola çıkmıştı. (AA)

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Kahraman köpek  Proteo'nun adı orada yaşatılacakKahraman köpek Proteo’nun adı orada yaşatılacak
Canlı yayında açıkladılar, şaşkınlığını gizleyemedi! Canlı yayında açıkladılar, şaşkınlığını gizleyemedi! “Bu fazlaca şaşırtıcı ve hayret verici bir şey ilk kez öğrendim”
Erdoğan'dan çok sert sözler: Böyle vicdansızlık olur mu!Erdoğan’dan fazlaca sert sözler: Bu şekilde vicdansızlık olur mu!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*